Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Kıyiv’de kötü hava koşulları nedeniyle 11-12 Şubat’ta okullar tatil edildi

Kıyiv İdaresi, kötü hava koşulları nedeniyle 11 ve 12 Şubat'ta okulları ve anaokullarını kapatmaya karar verdi.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv Valiliğinden yapılan açıklamada, 11 ve 12 Şubat’ta okullar ve anaokulların tatil edildiği bildirildi.

Önümüzdeki iki gün içinde Kıyiv’deki hava koşulları kötüleşeceği üç gündür devam eden kar yağışının da artacağı belirtildi.

Valilik ayrıca, özel şirketler ve devlet kurumlarının yetkililerine de bu durumu anlayışla karşılamalarını evde kalan öğrencilerin ebeveynlerine uzaktan çalışma imkânı vermeye çağırdı.

Açıklamada, “Son günlerde, ekipman ve kamu hizmetleri tam kapasite çalışıyor, ancak kötü hava devam ediyor ve maalesef önümüzdeki günler için tahminler hayal kırıklığı yaratıyor. Amacımız yolları boşaltmayı sağlamak ve yol kenarlarında park etmeyi en aza indirgemek, böylece yol çalışanları karları engellemeden kaldırabilecek. Sadece başkentte, bugün çocuklarla birlikte toplam öğretim elemanı sayısı yaklaşık 500 bin kişi, iş ve şehrin ulaşım sistemi üzerinde ağır bir yük. Bu nedenle, iki gün boyunca tam zamanlı eğitimin sona ermesi, başkentin otoyollarında gerçek bir boşalma sağlayacak” denildi.

Öte yandan Kıyiv Valiliği Eğitim ve Bilim Bölümü, tüm pedagojik kolektiflerin önümüzdeki iki gün için uzaktan eğitim düzenlemeye hazır olduğunu belirtti.

ÖZEL OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME DEVAM EDECEK

Öte yandan özel okullar ve uzaktan eğitim alt yapısına sahip devlet okullarının iki gün süreyle online (çevirimçi) eğitime devam edeceği öğrenildi. Çevirimçi eğitim imkanı olmayan okullar ise iki gün süresince eğitime tamamen ara verecek.

BAŞKENTİ KARA KIŞ TESLİM ALDI

Kıyiv’de şiddetli hava koşulları etkisini sürdürüyor. Kıyiv Belediyesinden yapılan açıklamaya göre rüzgarın hızı saniyede 15-20 metreye kadar çıkıyor. Kar yağışı devam ederken yollarda buz tabakası oluştu.

Batıdan Ukrayna’ya giren soğuk hava dalgası ülkenin çoğu bölgesine kar yağışı getirmeye devam edecek.

Yedi bölgede trafik kısıtlamaları getirildi.  Kötü hava koşulları nedeniyle yollarda yaklaşık 3 bin kamyon ve TIR kaldı.

Ana yollar nispeten açılsa da ara yollarda kar tepeleri oluştu.

Muhabir: Konstantin Konevets

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]