Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Türkler, Ukrayna’da yeni açılan IKEA’nın Instagram hesabını hackledi: rakipleri tiye aldı

Dünyanın en büyük mobilya ve ev eşyası perakendecisi olan İsveçli IKEA şirketinin, Ukrayna’daki ilk mağazası geçtiğiz günlerde açılmıştı.

IKEA’nın Ukrayna’daki resmi Instagram sayfası saldırıya uğradı. Hesapta yalnızca iki paylaşım var, bunlardan biri muhtemelen Türkiye’den bir kişiye ait.

Ukrayna’daki ilk IKEA mağazası geçtiğimiz günler başkent Kıyiv’de açılmış, açılışında izdiham yaşanmıştı.

Ukrayna’daki İsveç IKEA mağazasının tüm yayınları kaldırıldı ve sayfa açıklamasına da Türkçe; “Yalnız ve sensiz” yazıldı.

Gönderilerin birine yapılan yorumlarda, kullanıcılar şaka yollu bir şekilde hacklemenin, Kıyiv’de yeni açılan IKEA’yı, en büyük rakibi Epicenter olabileceğini öne sürdü.

Episentr resmi hesabından kendilerinin hacklemediklerini açıkladı.

Bu arada, ülkenin en büyük online alış veriş portalı Rozetka da yorum ve IKEA yöneticilerine sayfayı geri yükleme konusunda yardım teklif etti.

İZDİHAMDAN İÇERİ GİRİLEMİYOR

IKEA’ya akın olunca şirket açıklama yapmak zorunda kaldı:

“Sevgili ziyaretçiler! İlk IKEA mağazamıza gösterdiğiniz olağanüstü ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Bir pandemi (salgın) sırasında maksimum güvenliği sağlamak için mağazayı ziyaret edenlerin sayısı konusunda kısıtlamalarımız var. Size kolaylık sağlamak için mağazayı ziyaret etmek için elektronik bir sıra oluşturduk. IKEA mağazasının girişinde kayıt olabilirsiniz. Çok sayıda ziyaretçi nedeniyle kayıt sadece 20: 30’a kadar mümkündür.” denildi.

UKRAYNA’DA IKEA

2017’nin sonunda IKEA, Ukrayna pazarına girme niyetini açıkladı. Bu karar, Ukrayna’daki evler için uygun fiyatlı mallara ve çözümlere olan yüksek talebin yanı sıra şirketin birçok Ukraynalı’nın günlük yaşamını daha iyi hale getirme arzusundan kaynaklanıyordu.

  • Eylül 2017 – IKEA, Ukrayna pazarına girme kararı aldı.
  • Aralık 2017 – şirket Ukrayna pazarına girme niyetini açıkladı.
  • İlkbahar 2018 – IKEA, Ukrayna pazarına en uygun mağazanın formatını belirledi: yeni şehir formatının mağazası planladı.
  • Yaz 2018 – büyük ortaklarla anlaşma yapma süreci başlattı.
  • Haziran 2019 – IKEA, Kiev şehir mağazası için büyük ölçekli işe alım kampanyası başlattı. Halen işe alımlar devam ediyor.
  • Pazar araştırması sonuçlarına ve tüketici tercihlerine göre yeni bir format oluşturuldu.
  • Dünyadaki ilk IKEA şehir mağazalarından biri 1 Şubat’ta açıldı
  • Şirketin yeni kentsel formatta mağaza açacağı diğer ülkeler ise; Fransa, İngiltere, Danimarka, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çin olarak açıklandı.

İLK MAĞAZA BİR ŞUBAT’TA AÇILDI

Blockbuster Mall alışveriş merkezindeki (34B Stepana Bandera Avenue) mağazanın açılışı 1 Şubat’ta yapıldı.

Sosyal mesafe, zorunlu maske ve sıcaklık kontrolleri gibi hijyen kurallarının uygulandığı mağazanın Ukrayna’daki ilk kentsel format mağazası olduğu bildirildi.

Uzun süredir gündemde olan IKEA mağazasının açılışına, Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da katıldı.

İlk olarak 1943 yılında kurulan ve günümüzde dünyanın en çok tercih edilen mobilya mağazalarından biri olmayı başaran IKEA, yine dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyet gösteriyor. Mobilya sektöründe Türkiye’de de oldukça aktif bir rol oynayan marka, hem mağaza bölümü hem de restoran bölümü ile tüketicileri kendi bünyesine çekmeyi başarıyor. Bu noktada IKEA gidecek olan vatandaşlar arama motoru üzerinden ‘IKEA çalışma (mesai) saatleri, hafta sonu açık mı ve IKEA öğle arası saatleri’ gibi aratmalarda bulunuyor.

UKRAYNA KİEV IKEA ÇALIŞMA SAATLERİ 2021 – İKEA SAAT KAÇTA AÇILIYOR KAÇTA KAPANIYOR?

Ukrayna’da ilk mağazasını açınca, gün içerisinde vatandaşlar ‘IKEA çalışma saatleri, IKEA kaça kadar açık, kaçta kapanıyor?’ sorularının yanıtlarını sıklıkla araştırıyor.

İKEA SAAT KAÇTA AÇILIYOR KAÇTA KAPANIYOR?

Hafta içi : 10.00 – 22.00

Hafta sonu: 10.00 – 22.00

Mağaza ziyaretçi kapasitesi: 2.050 kişi

IKEA İLETİŞİM ADRESLERİ

IKEA Çağrı Merkezi’ne, haftanın her günü 09:00-18:00 saatleri arasında +38 (044) 391-00-00 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Blockbuster alışveriş merkezindeki IKEA mağazası, pazartesiden pazara 10: 00-22: 00 saatleri arasında açıktır.
Adres: Kiev, Stepana Bandera Caddesi, 36. Oto park mevcuttur.

İKEA NE ZAMAN KURULDU?

İsveç kökenli bir mobilya mağazası olan IKEA ilk olarak 1943 yılında Ingvar Kamprad tarafından kurulmuştur.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Her gün Ukrayna ve dünya gündemine dair haber ve analizler ücretsiz olarak cep telefonunuza gelsin ister misiniz?

Siz de ‘Zamanım yok, hazır önüme gelsin’ diyenlerdenseniz, günün öne çıkan gelişmeleri ve gündeme dair analizlerini WhatsApp uygulaması aracılığıyla telefonunuza toplu halde gönderiyoruz. Bunun için yapmanız gereken çok basit iki işlem var.

WhatsApp Bültene nasıl üye olabilirsiniz?

  1. Numaramızı hiç kaydetmeden buraya tıklayıp direk “bülten” yazabilirsiniz.

2. UkraynaHaber.com’a ait +380636656525 numarasını telefon rehberinize kaydedin.

Mobil cihazınızdan WhatsApp uygulamasını açın ve bu numaraya “Bülten” yazarak bir mesaj atın.

Hepsi bu kadar…

Telefon numaranız kesinlikle başka kişilerle paylaşılmayacaktır ve sadece WhatsApp bülteni için kullanılacaktır.

Bülten üyeliğinizi nasıl sonlandırabilirsiniz?

WhatsApp’ınıza mesaj gelen numaramıza sadece “İPTAL” yazılı bir mesaj atarak üyeliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Gelen bültenimizi telefonunuzdaki diğer numaralara göndererek haber ve analizleri YouTube.com/UkraynaHaber‘teki videoların daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


YouTube KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN


TELEGRAM KULLANIYORSANIZ HABERLERDEN CANLI YAYINLARDAN ANINDAN HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TEK TIKLA KANALIMIZA ABONE OLABİLİRSİNİZ…


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]