Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Tesla 1,5 milyar dolarlık yatırımı Bitcoin’de rekor getirdi

Tesla, Amerikan sermaye piyasaları regülatörüne yaptığı açıklamada, 1,5 milyar dolar Bitcoin aldığını bildirdi. Haberden sonra Bitcoin yüzde 18'den fazla yükselişle 46 bin doları geçti.

Tesla, Amerikan sermaye piyasaları regülatörüne yaptığı açıklamada, yeni yatırım politikaları çerçevesinde 1,5 milyar dolar Bitcoin aldığını bildirdi. Haberden sonra Bitcoin yüzde 14’ten fazla yükselişle rekor kırarak 46 bin 403 dolar seviyesine ulaştı.

Yeni yatırım politikalarının daha fazla esneklik sağlayacağını vurgulayan Tesla’nın Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeye başlaması bekleniyor.

“Partiye geç kaldım”

Musk Clubhouse’da, “Bitcoin’i 8 yıl önce almalıydım partiye geç kaldım.” demişti. Bitcoin’in iyi birşey olduğunu ve destekçisi olduğunu belirten Musk, “Dogecoin’in küresel bir para olması eğlenceli olurdu.” diye eklemişti.

Musk’ın Twitter profil açıklamasına geçen hafta Bitcoin etiketi ve emojisi koymasından sonra kripto para birimi yüzde 10 yükselişle 36 bin doların üzerine çıkmıştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin Londra işlemlerinde anlık olarak yüzde 15 yükseliş kaydetmişti.

Cuma günü erken saatlerdeyse Musk Twitter’da paylaştığı ve bir köpeğin kapağında olduğu “Dogue” dergisiyle Dogecoin rallisinin de fitilini ateşlemişti. En başta bir şaka olarak yaratılan Dogecoin paylaşım sonrasında yüzde 300 artış gösterdi.

Elon Musk bilançosunu Bitcoin’e taşımayı sormuştu

Elon Musk bir Twitter konuşması esnasında Tesla’nın bilançosunun Bitcoin’e çevrilmesinin mümkün olup olmadığını sormuştu.

Musk ile Twitter’da aralarında geçen bir konuşmada, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Musk’a şirketin bilançosunu Bitcoin’e taşıması gerektiğini söylemişti.

“Eğer hissedarlarına 100 milyar dolar değerinde bir iyilik yapmak istiyorsan bilançonu dolardan Bitcoin’e taşımalısın.” diyen Saylor, “S&P 500’deki diğer firmalar da seni takip edecektir ve zamanla bu iyilik 1 trilyona dolara kadar çıkabilir.” diye eklemişti.

Musk ise bu kadar büyük bir işlemin mümkün olup olmadığını sormuş, Saylor da bunun mümkün olduğunu ve geçen aylarda 1,3 milyar dolar Bitcoin aldığını ve isterse taktiklerini offline bir şekilde paylaşabileceğini belirtmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]