Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan: Sırtını millete dayayan TUSKON, gönülleri fethediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON)’nun sadece ticaret yapma misyonuyla değil, Türkiye ekonomisini büyütme, ülkeye ve millete hizmet etme, Türkiye’nin adını dünyaya duyurma misyonuyla çalıştığını söyledi. “TUSKON, sırtını karanlık güçlere değil millete dayıyor.” diyen Erdoğan, TUSKON’un dünyanın dört bir yanında gönülleri fethettiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, TUSKON’un 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Toplantıya; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile çok sayıda iş adamı katıldı.

İş adamlarına seslenen Erdoğan, ‘TUSKON’un hırsı değil kanaati, kazanmayı değil paylaşmayı, sömürmeyi değil dayanışmayı savunduğunu ifade etti. Erdoğan, savunduğu değerlerin samimiyetle arkasında durarak, kendisini değil ülkesini ve milletini öne çıkaran TUSKON’un farklılığını ortaya koyduğuna işaret etti. Erdoğan, “En önemlisi de TUSKON, sırtını belli çıkar çevrelerine, çıkar odaklarına değil, millete dayadı. Kaynağını milletten aldı, ilhamını milletten aldı, motivasyonunu, ufkunu, misyonunu milletten aldı. Nasıl ki Mevlana, bir elini göğe açıp, bir elini toprağa uzattı, ‘Hak’tan aldığımı halka veriyorum’ dediyse, işte TUSKON, TUSKON gibi Anadolu evlatları, Anadolu kaplanları, Hak’tan aldılar, halkla paylaştılar, birlikte büyüdüler. Nasıl ki Mevlana, ‘pergel misali, bir ayağın burada merkezde olacak, bir ayağınla alemleri dolaşacaksın’ diye tavsiyede bulunduysa, işte Anadolu’nun aslanları da, güçlerini Anadolu topraklarından aldılar, tüm dünyayı deveran ettiler.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE ARTIK GÖNÜLLER FETHEDEREK UFUKLARIN EFENDİSİ OLDU’

Silahla, baskıyla, topraklar fethederek değil, Türkiye’nin artık gönüller fethederek ufukların efendisi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Türkiye, Yeni Zelanda’dan Kanada’ya, Japonya’dan Brezilya’ya kadar 5 kıtada gönüller kazanıyor. Türkiye, başarılı müteahhitleriyle, başarılı iş adamlarıyla, okullarıyla, öğretmenleriyle gönüller kazanıyor. Türkiye dünya barışına olan katkılarıyla, uzlaşma, diyalog çağrılarıyla, dik duruşuyla, hakkı en güçlü şekilde müdafaasıyla gönüllerde yer ediniyor. Türkiye, güçlü, dirençli, istikrarla büyüyen sağlam ekonomisiyle, alan el değil, veren el olmasıyla, artık parmakla gösteriliyor, takdirle izleniyor. Türkiye’nin bugün ulaştığı nokta, hiç ama hiç tartışmasız, bizzat milletin eseridir. Türkiye milletin rotasında yürüyor, Türkiye, milletin çizdiği istikamette ilerliyor. Türkiye, bu aziz milletin arzusu, talepleri, hedefleri doğrultusunda yükseliyor. İşte onun için Türkiye büyüyor, işte onun için Türkiye başarıyor.” diye konuştu.

Diğer ülkelerin bunun sırrını sorduklarını belirten Erdoğan, “Siz, arkanıza karanlık güç odaklarını almadınız. Siz arkanıza mafyayı, çeteleri, cuntaları almadınız. Siz, arkanıza Galata bankerlerini almadınız. Siz arkanıza hazineyi, siz arkanıza kamu bankalarının kaynaklarını almadınız. Siz ideolojiyle yürümediniz. Siz dayatmalara, baskılara, engellere boyun eğmediniz. Siz arkanıza sadece ve sadece milleti aldınız. Siz işte bu nedenle büyüksünüz. Siz, arkanıza milleti aldığınız için, milletle yürüdüğünüz için büyüksünüz ve bu ülkeyi büyütüyorsunuz. Şundan emin olunuz. Tıpkı sizler gibi, bu hükümet de sadece ve sadece milletle yürüyor.” dedi.

Türkiye’nin İstanbul’un yoksul mahallelerindeki, İzmir, Çankırı ve Trabzon’daki yoksul çocukların, hep birlikte Diyarbakır’ın, Bitlis’in, Bingöl’ün umudu olduklarını söyleyen Erdoğan, sadece Türkiye’nin değil, Somali’nin, Afganistan’ın, Filistin’in, Hama’daki, Humus’taki, Şam’daki, Dera’daki, Bab-ı Amr Mahallesi’ndeki masum çocukların umudu olduklarını vurguladı.

OSMAN ARSLAN | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]