Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye’de, ‘Hero’ yazan tişört giyenler hapse atılıyor

Özellikle turistler dikkat etmeli!

Türkiye’nin başkenti Ankara’da üzerinde “Hero (Kahraman)” yazılı tişört giyen üniversite öğrencisi Emirhan B. gözaltına alındı.

Polatlı’daki darbe girişimine ilişkin 330 sanıklı davanın görülmesine, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda başlandı.

Darbe davasının görüldüğü Sincan Cezaevi’ndeki duruşma salonuna girmek isteyen bir sanık giydiği tişört nedeniyle gözaltına alındı.

Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı ekiplerince alınıp polise teslim edilen Emirhan B, Polatlı davasında yargılanan amcası eski astsubay Halil İbrahim B’nin duruşmasını izlemek için mahkemeye geldiğini, bir mağazadan satın aldığı tişörtün üstündeki yazının ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi.

Emirhan, Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Son gelişmeler nedeniyle gerek Türkiye’deki vatandaşların gerekse ülkeye seyahat için giden yabancıların yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için üzerinde “Hero” yazan tişört giymemelerini tavsiye ediyoruz.

Öte yandan üzerlerinde bir (1) ABD doları bulunan kişiler de terör örgüt üyeliğinden hapse atılıyor. Çok sayıda kişi bir dolar yakarken, çöpe atarken suç üstü yakalanmıştı.

 

ÖNCE SUİKAST TİMİ SANIĞI GİYMİŞTİ

15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Temmuz’da görülen duruşmaya, sanıklardan Gökhan Güçlü, üzerinde İngilizce “hero” yazan ve “kahraman” anlamına gelen tişörtle girmişti.

Uzmanlar, söz konusu sanığın “Hero” tişörtlü provokasyonunun, sanıklara Guantanamo’daki gibi turuncu tulum giydirip aşağılamak isteyen AKP iktidarının bir kurgusu olduğunu belirtiyor.

Avrupa Birliği (AB)’de sanıklara tek tip elbise giydirmenin insan haklarına aykırı olduğu için yasak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]