Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Türkler kongre salonunda bayramlaştı

Ukrayna’daki Türkler başkent Kiev yakınlarındaki İrpen bölgesinde kiraladıkları bir kongre salonunda bayramlaştı.

Bayramlaşma programına; Türkiye ve Azerbaycan’ın Kiev büyükelçiliklerinin mensupları, Türki cumhuriyetlerin vatandaşları, Türk işadamları ve bu ülkede eğitim gören çok sayıda üniversite öğrencisi iştirak etti.

Etkinlikte söz alan Büyükelçi Müsteşarı Evren Müderrisoğlu, vatandaşların bayramını kutladı. Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın Türkiye’de olduğu için bayramlaşma programına katılamadığını ifade eden Müderrisoğlu, Samsar’ın Kurban Bayramı münasebetiyle gönderdiği tebrik mesajını okudu.

Büyükelçi Samsar mesajında; “Türkiye’deki ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta yaşam sürmekte olan bizler için bayram günlerinin daha özel bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Bu itibarla, özellikle çocuklarımıza bayram ruhunu hissettirmemiz, bu mutlu günlerin anlamını kavramalarına yardımcı olmamız gerektiğine inanıyorum. Kültürel değerlerimizin bu özelliklerini genç nesillere aktarmak hepimizin görevidir.” ibareleri yer aldı.

Bayramlaşmaya gelen vatandaşlara kavurma, pilav, salata ve baklava çeşitleri ikram edildi. Bayramlaşma merasiminde en büyük sürpriz ise çocuklara yapıldı. Etkinliğe teşrif eden Nasrettin Hoca küçük çocukları çeşitli hediyelerle sevindirdi.

Kiev’de faaliyet gösteren Uluslararası Meridyen Okulu öğrencileri hazırladıkları programda Yahya Kemal Beyatlı’nın unutulmaz şiiri Süleymaniye’de Bayram Sabahı’nı okudu. Daha sonra çocuklar hep bir ağızdan söyledikleri ‘hayat bayram olsa’ şarkısı ile gurbetçilerin beğenisini kazandı.

Çocuklara özel oluşturulan alanda çocuklar animasyon ekibiyle, balonlarla ve halat çekme yarışıyla eğlenceli zaman geçirdi.

İbrahim Ünsal adlı bir vatandaş Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “Tam memleket havasında bir bayram yaşıyoruz. Çocuklarımız mutlu herkes mutlu. İnsanlar beraberce bayramı kutlayabiliyorlar en güzel tarafı bu bence.” dedi.

Uzun yıllardır Ukrayna’da bulunan Mehmet Gündoğdu ise Cihan’a; “Bizim gibi yurt dışında yaşayanlar için bu tür ortamlar gerçekten çok güzel. Kendimizi küçük de olsa Türkiye’de hissediyoruz. ” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]