Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kırım

Ukrayna Kırım’dan vazgeçmiyor

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva tarafından gündeme getirilen, Rusya ile barış için Ukrayna'nın Kırım'dan vazgeçmesi fikrine Kiev karşı çıktı. ABD ise Kırım kararını sadece Kiev'in verebileceğini belirtiyor.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın, Ukrayna ile Rusya arasında barışın sağlanması için Kıyiv’in Kırım’dan vazgeçmesi önerisi, Ukrayna tarafından reddedildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Ukrayna’nın, topraklarının bir santimetresinden dahi vazgeçmesini gerektirecek ne hukuki, ne siyasi, ne de ahlaki bir gerekçe yoktur” ifadelerini kullandı. Nikolenko mesajında, savaşın bitmesine yönelik tüm arabuluculuk çabalarının, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün dokunulmazlığı üzerinden yapılması gerektiğini belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, uluslararası hukuka göre Ukrayna’ya ait olan, ancak 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım yarımadasından Kıyiv’in feragat etmesini gündeme getirmiş, bunun karşılığında Rusya’nın Ukrayna’nın herhangi başka bir bölgesini işgal etmemesi gerektiğini ifade etmişti. Yaklaşık bir yıldır komşusu Ukrayna’ya karşı bir saldırı savaşı yürüten Moskova ise Ukrayna’dan en az dört ayrı bölgeyi daha talep ediyor.

ABD: Kırım ile ilgili kararı Ukrayna vermeli

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Kırım’ın yeniden ele geçirilme kararını sadece Ukrayna’nın alabileceğini ifade ederek, “Ukrayna bir demokrasi, Başkan Volodımır Zelenskiıy ülkeyi yönetme sorumluluğunu taşıyor. Ama o da Ukraynalıların isteklerine açık olmalı” dedi.

Funke Medya Grubu’nun ilgili haberine göre, ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), çok sayıda ülke ile birlikte Ukrayna’yı koruma, toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını savunma konusunda taahhüt verdiğini belirten Blinken, “Bu, muhtemelen önümüzdeki haftalarda başlayacak bir karşı taarruzu da kapsıyor” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]