Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Putin: Erdoğan kuyruk sallamıyor, erkek adam sonuna kadar gider

Putin, Erdoğan hakkındaki düşüncelerini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Devlet Başkanı Recep T. Erdoğan hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Vladimir Putin, 17 Aralık’ta yaptığı basın toplantısında Erdoğan’ın görüşleri, kendi görüşlerimle çoğu zaman farklı oluyor, fakat Erdoğan sözünü tutuyor dedi.

Erdoğan’ın sözüne sadık olduğunu ve “kuyruk sallamadığını” söyleyen Putin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve benim belirli konularda sık sık farklı görüşlere sahibiz. Ama sözüne erkek gibi sadık. Kuyruk sallamıyor. Ülkesi için iyi olduğunu düşünüyorsa sonuna kadar gider.” diye konuştu.

Erdoğan’ın davranışlarını öngördüklerini ifade eden Putin muhataplarını tanıma hususunda, “Öngörülebilirliğin bir unsurudur ve kiminle uğraştığınızı anlamak için çok önemlidir” diye ekledi.

Putin, 17 Aralık’ta Erdoğan’ın da dahil olduğu dünyanın bazı ülkelerine ve liderlerine karşı tavrı da dahil olmak üzere ciddi konuları tartıştığı bir basın toplantısı düzenledi.

PUTİN’İN ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

Putin Çin ile pek çok ortak çıkarlarının bulunduğunu, Çin lideri Jinping ile kişisel olarak güven dolu ve dostça bir ilişkisi olduğunu söyledi.

Putin diğer liderlerle ilişkileri sorulduğunda ise “İyi çıkar, kötü çıkar diye bir şey yoktur, ulusal çıkar vardır. Ben de Rusya’nın çıkarları için herkesle görüşürüm” dedi.

ABD’yi yeni bir silahlanma yarışına girmekle suçlayan Putin, bu yüzden hipersonik silahlar geliştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Putin yabancı nükleer silahlara karşı yeni tür silahlar geliştirdiklerini de açıkladı.

Putin Rusya’da petrol ve gaz dışındaki sektörlerde de ekonomiyi geliştirme hedeflerinde ilerlediklerini ve artık bütçenin yüzde 70’inin diğer kaynaklardan karşılandığını aktardı.

2000’lerde petrol fiyatları yüksekken bu oran yüzde 50’ydi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]