Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

FOTO GALERİ | Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, Türk yatırımcılarla görüştü

Ukrayna Başbakanı Şmıhal, Türkiye'de temaslarda bulunuyor

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, 29 Kasım Pazar günü Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyareti sırasında, toplam 5 milyar dolarlık yatırım portföyüne sahip önde gelen Türk şirketlerinin temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Stratejik Sanayiler Bakanı Oleg Uruskıy, Altyapı Bakanı Vladıslav Krıkliy, Türkiye Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEIK) ve Ukrayna-Türkiye İş Konseyi temsilcileri gibi iş dünyasından önde gelen isimler katıldı.

Yuvarlak masanın katılımcıları, Ukrayna’da iş yapma hususundaki güncel konuları ele aldı.

Başbakan Şmıhal, COVID-19 salgınına rağmen Ukrayna ve Türkiye’nin aktif olarak ikili ilişkiler geliştirdiğini vurguladı.

Denıs Şmıhal, “Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın (Volodımır Zelenskıy) Türk girişimcilerle neredeyse bir yıl önce yaptığı görüşmede belirttiği gibi, Ukrayna ile Türkiye büyük bir işbirliği ve ekonomik büyüme potansiyeline sahip.” dedi.

Hükümet Başkanına göre Ukrayna son zamanlarda yatırımcılara yönelik birçok somut adım atıldı.

Ukrayna’da tarımsal arazi piyasasının serbestleştirilmesi, tıbbi reform, e-devletin geliştirilmesi ve kamu-özel ortaklıklarının geliştirilmesi de dahil olmak üzere ülkedeki iş ve yatırım koşullarının kolaylaştırıldığını anlatan Şmıhal, Ukrayna’nın altyapısını güçlendirmek ve yeniden inşa etmek için büyük planları olduğunu vurguladı.

Ülkedeki yol, köprü, enerji, tıbbi altyapı, su artıma tesisleri ve geri dönüşüm alanında projelerden bahseden Şmıhal, söz konusu projelerin kamu-özel ortaklıkları ve devlet garantisiyle hayata geçirileceğii belirtti.

Başbakan Şmıhal, Türk girişimcilerin Ukrayna’da rekabet avantajına sahip olduğu alanları ise şöyle sıraladı: tarımsal sanayi tesisleri, işleme endüstrisi, enerji, altyapı, turizm ve bilişim teknolojileri.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK

Ukrayna’nın bütün bölgelerinde, modern projelerin yatırımı ve uygulanması için geniş bir teklif yelpazesine sahip olduğunu anlatan Başbakan, Ukrayna ile Türkiye’nin işbirliğini yavaşlatmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Şmıhal, ikili ilişkilerin gelişmesindeki önemli adımlardan birisinin de uzun sürede görüşmeleri devam eden Serbest Ticaret Anlaşmasının (STA) imzalanması olacağını ifade etti.

Ukrayna Altyapı Bakanı VladIslav KrIkliy ise Ukrayna’da şirketlerin çalışmasını kolaylaştıracak imtiyazlar içeren yasaların kabul edildiğini bu yasaların yabancı yatırımcılara olumlu sinyal verdiğini söyledi.

Ayrıca yuvarlak masasına katılan iş insanlarını Ukrayna’daki imtiyazlı ihalelere ve özelleştirme ihalelerine katılmaya çağırdı.

ŞMIHAL’IN ÇALIŞMA ZİYARETİ PAZAR GÜNÜ BAŞLADI

Ukrayna Başbakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal’ın, Türkiye temaslarının başladığı bildirildi.

Şmıhal başkanlığındaki Ukrayna heyeti ilk olarak Türk iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Ekim ayında da Türkiye’yi Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ziyaret etmişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]