Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kültür

Eurovision Çocuk 2020 yarışmasını Fransa kazandı!

Eurovision Çocuk Yarışması’nın kazananı Fransa’dan Valentina oldu

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasının kazananı, Fransa’dan ‘J’imagine’ adlı şarkıyla katılan 11 yaşındaki Valentina oldu.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) ve Polonya’nın ev sahipliğinden gerçekleşen yarışmanın galibi Valentina, 11 ülkeden birbiriden yetenekli çocukla yarıştı. Etkinlikte, izleyicilere daha önce hiç görülmemiş yeni teknolojilerle donatılmış benzersiz bir gösteri sunuldu.

Önceden kaydedilmiş performanslar, Polonya’nın Varşova şehrinde canlı bir şovla birleştirilen Eurovision Çocuk Yarışmasını, jürilerden ve çevrimiçi oylamadan toplam 200 puan alan Fransa kazandı.

Kazakistan’dan, Karakat 152 oyla ikinci olurken, İspanya’dan Soleá 133 puanla üçüncü oldu. Bu yılki yarışmada 4,5 milyondan fazla oy kullanılarak yeni bir rekora ulaşıldı.

Ülke ve yarışmadaki sırası:  Yarışmacı: Şarkısı: Aldığı Puan: Sıralama:

Bu yılki Yarışmada FranceTV tarafından ülkesini temsil etmek üzere seçilen Valentina yarışmada, ‘Kids United Nouvelle Génération’ bir şarkı seslendirdi. Valentina kendi anadilinde şarkı söylemenin yanı sıra İtalyanca şarkıları söylemeyi de seviyor. Valentina’nın süper eğlenceli performansında, kendisiyle birlikte 4 çocuk dansçı da sahne almıştı. Sahnesi de aynı derecede renkli ve çocuklar için etkileyiciydi, arka planda ise Eyfel Kulesi gibi Avrupa’daki ünlü simge yapıları gösteren parlak ve renkli LED efektleri içeriyordu.

Bu yılki programın sunuculuğunu Polonya televizyonundan; Ida Nowakowska-Herndon, Rafał Brzozowski ve Małgorzata Tomaszewska yaptı. Bugünkü program, sadece küresel koronavirüs (Covid-19) salgını sırasında gerçekleştiği için değil, aynı zamanda yayınlanma şekli nedeniyle de önceki yayınlardan farklıydı. Eurovision Çocuk 2020 yarışması, önceden kaydedilmiş performansları Varşova’da, Eurovision’da daha önce hiç kullanılmamış artırılmış dijital teknolojilerin kullanımıyla canlı bir gösteriye dönüştürüldü.

Yarışma televizyonda ve Eurovision Çocuk’un resmi YouTube kanalında binlerce kişi tarafından izlendi.

UKRAYNA’YI MERİDYEN OKULU ÖĞRENCİSİ TEMSİL ETTİ
Bu yıl Eurovision Çocuk Yarışması’nda Ukrayna ise, başkent Kıyiv’de bulunan başarılı özel eğitim kurumlarından Uluslararası Meridyen Okulu’nun 9’uncu sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Oleksandr Balabanov temsil etti.

Yarışmanın favorileri arasında yer alan Balabanov, 11 numarada “Open-Açın” şarkısıyla sahne aldı. Jüri ve izleyicilerden 106 puan oy alan Balabanov 7. sırada yer aldı.

Yıllarca müzik eğitimi alan ve güçlü bir sese sahip olan Balabanov, 2016-2019 yıllarında Amerika, Kanada, Brezilya ve Avustralya’da Uluslararası Kültür ve Dil Festivallerinde (IFLC) Ukrayna adına katılmıştı.

Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması ilk kez 2003 yılında düzenlendi. O zamandan bu tarafa toplam 39 ülke katıldı. Ukrayna ise yarışmaya 2006 yılından beri katılıyor.
Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]