Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTürkiye

VİDEO ve FOTO GALERİ | Türkiye’den, Ukrayna’ya gemiyle gelen TIR’daki kaçak mülteciler yakalandı

Ukrayna Sınır muhafızları Karadeniz limanında bir grup yasadışı göçmeni gözaltına aldı

Ukrayna’nın Karadeniz’e kıyısındaki liman şehri Odesa’da sınır muhafızları Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya’ya gitmeyi planlayan bir grup yasadışı göçmeni yakalayarak gözaltına aldı.

Ukrayna kolluk kuvvetleri, Karasu (Türkiye) limanından – Odesa Limanına (Chernomorsk/Karademiz) gelen kuru yük gemisindeki bir TIR’da bir grup kaçak olduğuna dair istihbarat aldı.

İstihbarat üzerine harekete geçen Odesa bölgesindeki Illiçivsk yerel savcılığının rehberliği altında; Odesa bölgesindeki sınır muhafızları, gümrük yetkilileri, Karadeniz kolluk kuvvetleri tarafından operasyon için harekete geçildi.

Uzun Araç gemi limana geldikten sonra muhtemel risk faktörleri de göz önüne alınarak sınır muhafızları tarafından derinlemesine bir inceleme için TIR kontrol bölgesine çekildi. Yapılan inceleme sonucunda kolluk kuvvetleri, kargo arasında 13 kaçak göçmen buldu.

Yabancıların yanlarında kimlik ve pasaport yoktu. Ancak, gözaltına alınanların; 7’sinin Irak vatandaşı, 5’inin Suriye vatandaşı ve birinin de Türkiye vatandaşı olduğu tespit edildi.

Tercümen vasıtasıyla yapılan sorguda Türkçe konuşan bir göçmen İstanbul’da anlaştıklarını daha sonra Karasu’da TIR’a binip limandan hareket ettiklerini aktardı.

Yasadışı göçmenler ilk ifadesinde AB ülkesi Almanya’ya girmeye çalıştıklarını söyledi.

“Biletsiz yolcular” ile sorgu sırasında, kaçak yolculuk için para ödediklerini belirtti.

Kaçak 13 yabancıyı taşıdığı için Türk vatandaşı iki TIR şoförü hakkında da, Ukrayna kanunların çiğnedikleri için yasal işlem başlatıldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]