Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kültür

Eurovision Yarışması için geri sayım başladı: Oylama bu akşam!

Eurovision Çocuk Yarışması’nda nefesler tutuldu. Ukrayna Meridyen Okulu öğrencisi Oleksandr Balabanov, ‘Open – Açın’ isimli şarkısıyla pazar günü milyonların karşısına çıkacak. Oylama ise bu akşam başlıyor.

Ukrayna Kıyiv’de bulunan Uluslararası Meridyen Okulu’nun 9’uncu sınıf öğrencisi Oleksandr Balabanov, bu yıl Eurovision Çocuk Yarışması’nda ‘Open – Açın’ isimli şarkısıyla Ukrayna için yarışacak. Balabanov, 2016-2019 yıllarında Amerika, Kanada, Brezilya ve Avustralya’da Uluslararası Kültür ve Dil Festivallerinde (IFLC) Ukrayna’yı temsil etti. Yıllarca müzik eğitimi alan ve güçlü bir sese sahip olan Balabanov, 29 Kasım’daki finalde kazanmak için Polonya’nın başkenti Varşova’da sahneye çıkacak.

Oylamalar, 27 Kasım Avrupa saatine göre 21.00’den 29 Kasım saat 18.00’e kadar devam edecek. Pazar akşamı 18.00’de online başlayacak olan yarışmada tüm katılımcılar performanslarını sergiledikten sonra 15 dakikalığına ikinci bir halk oylaması daha yapılacak. Puanlamada oyların yüzde 50 etkisi olacak.

İşte oylamanın yapılacağı sitenin linki: https://vote.junioreurovision.tv/

Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması’nda, Ukrayna’yı temsil etme hakkı kazanan Uluslararası Meridyen Okulları öğrencisi ve aynı zamanda Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) daimi katılımcısı Oleksandr Balabanov yarışmanın favorileri arasında.

Eurovision Çocuk Yarışması resmi sitesinde Balabanov’un hikâyesi yayınladı

Balabanov’un hayat hikayesinin anlatıldığı klip organizasyonun resmi sitesinde yayınladı.

Balabanov’un klibinde Ukrayna’yı temsil ettiği şarkısını ve hayat hikayesini anlattı.

Ailesinin 6 yıl önce Kıyiv’e, ayrılıkçıkların kontrolündeki Donetsk’ten taşındığını aktaran Balabanov, müzik okuluna gittiğini ve Michael Jackson hayranı olduğunu ifade etti.

“Vidkrivay – Open” (Açın) şarkısının klip çekimlerindeki okul sahneleri ise Balabanov’un okuduğu Meridyen okulunda çekildi.  Balabanov’un klip çekimlerinde, 9-C sınıfındaki arkadaşları, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) katılımcıları ve öğretmeni rol aldı. Şarkısının son versiyonunun yayınlanmasının yanında okulda fotoğraf çekimleri yapıldı.

13 Ekim’de yayınlanan klibe ilişkin Balabanov: “Bu benim ilk profesyonel müzik videom. Önceki tüm videolarımı kendi başımıza çektik. O kadar çok izlenimim var ki! Ekip harikaydı, her şey profesyonel ve olumluydu! Kendime yandan bakmak alışılmadık bir durum. Şarkımın klibinin kahramanı olan Augustyna’ya minnettarım. Videonun yapımına katılan herkese minnettarım. Çok samimi bir klip çıktı!” dedi.
13 Ekim’de yayınlanan klibe ilişkin Balabanov: “Bu benim ilk profesyonel müzik videom. Önceki tüm videolarımı kendi başımıza çektik. O kadar çok izlenimim var ki! Ekip harikaydı, her şey profesyonel ve olumluydu! Kendime yandan bakmak alışılmadık bir durum. Şarkımın klibinin kahramanı olan Augustyna’ya minnettarım. Videonun yapımına katılan herkese minnettarım. Çok samimi bir klip çıktı!” dedi.

Balabanov, “Şarkım kendinizi dünyaya açmakla ilgili. Kanepeden kalkın ve kendiniz ve diğerleri için bir şeyler yapın. O zaman her şey daha iyi olacak. Bu benim kişisel konumum, ancak okulum da buna katkıda bulunuyor” dedi.

Oleksandr Balabanov başarı hikayesini kısa süre önce Ukrayna Devlet Radyosu’na anlattı.

20 dakikalık programda Meridyen okulundaki atmosferden bahseden Balabanov anlamlı sosyal mesajlar verdi. Daha önce ülkesini temsil ettiği, IFLC etkinliklerindeki anılarını ve gittiği ülkeleri de dinleyicilere aktaran Balabanov, Eurovision Gençler Şarkı Yarışması’nda seslendireceği “Vidkrivay – Open” (Açın) şarkısının ortaya çıkış hikâyesini de anlattı.

Sunuculuğunu Galina Babiy’in yaptığı radyo yayınında, Adam Grubunun kurucusu ses yapımcısı Mihail Klimenko ile birlikte Balabanov tarafından yazılan, sözleri İngilizce ve Ukraynaca olan şarkı da dinletildi.

Müziğin kendisi için çok önemli olduğunu aynı zamanda derslerine çalışmayı da ihmal etmediğini ifade eden Balabanov, sınıf arkadaşlarının kendisine büyük destek verdiğini ifade etti.

Meridyen okulunun sadece uluslararası müzik yarışmalarında değil aynı zamanda bilim olimpiyatlarında da büyük bir tecrübeye sahip olduğunu öğrencilerin birçok uluslararası olimpiyatlarda ödül aldığını vurguladı.

BALABANOV: IFLC ARACILIĞIYLA BÜYÜK TECRÜBE KAZANDIM
Eurovision’dan önce birçok yarışma ve festivale katıldığını belirten Balabanov, her sene gerçekleştirilen geleneksel IFLC etkinliklerinde büyük tecrübe kazandığını belirtti.

IFLC festivali kapsamında; Brezilya, Avustralya, ABD ve Kanada’ya yaptığı seyahatleri aktaran Balabanov, IFLC sayesinde farklı ülkelerden çocuklarla iletişim kurduğunu, aynı sahnede birlikte şarkı söylediğini, asıl amacın dünyanın kültürlerini birbirine yaklaştırmak ve birlikte yaşamak olduğunu söylüyor.

Balabanov yayında şunları söyledi: “IFLC’de çok sıcak samimi bir atmosfer var. Orada farklı ülkelerden gelen çocuklar hem kendi kültürlerini tanıtıyor hem de başka kültürleri tanıyor. Programlar için gittiğim ülkelerde dünyanın farklı bölgelerinden gelen birçok arkadaşım oldu. Onlarla sosyal medya aracılığıyla dostluğumuz devam ediyor.”

“ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BENİ ENDİŞELENDİRİYOR”
Sunucu Galına Babiy’in, “Erken yaşta kültür-sanat ile tanışan birisiniz, ilklim değişliği ve çevre kirliliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sonuçta bu, geleceğimizin önemli sorunları arasında görünüyor? Bu konuda sizin gibi öğrencilerin düşünceleri önemli. Ne demek istersiniz?” şeklindeki sorusunu ise;

Balabanov: “Dünyadaki çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi problemler beni endişelendiriyor. Bizden sonra nasıl bir dünya bırakacağız? Bu çok önemli ve herkesin bunu dikkate alması ve buna göre çalışmalar yapması gerekiyor.” şeklinde cevapladı.

Çöpleri ayrıştırmak , çevreyi temiz tutmak gibi örnekler veren Balabanov, günümüzün önemli problemlerinden ekolojik dengenin korunmasına dikkat çekti.

14 yaşındaki Balabanov, çok iyi derecede İngilizce biliyor ve okulda Türkçe eğitimi alıyor.

Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması ( The Junior Eurovision Song Contest 2020), bu yıl 29 Kasım’da Polonya’nın başkenti Varşova’da online olarak gerçekleşecek. 2003’ten bu yana yapılan bu yarışmaya 9-15 yaş arasındaki çocuklar katılabiliyor, yine aynı yaş grubundaki çocuklar oy verebiliyor.

Balabanov daha önce Eurovision Gençler Yarışması’nın ulusal seçmelerine üç kez katıldı. İki kez finale kaldı ve son denemesinde ise ülkesini temsil etme hakkını kazandı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram kanalı aboneliği:
https://t.me/ukraynahaber

WhatsAppa “bülten” yazıp göndererek ÜCRETSİZ BÜLTEN ÜYELİĞİNİZİ başlatın:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]