Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Türkiye’nin silah ticareti haberini yapan muhabir Erdoğdu ölümle tehdit edildi

Silah ticareti haberinden rahatsız olanlar, haberi yapan muhabiri öldürmekle tehdit etti.

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber portalı ukraynahaber.com’um muhabirlerinden Yunus Erdoğdu, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) görevli eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ın, strana.ua’ya verdiği röportajı haberleştirmesi akabinde ölüm tehdidi aldı.

Erdoğdu, Kıyiv yerel saatiyle 12.51’de Rusya’nın başkenti Moskova’ya kayıtlı (+7 909 622-53-53) numaradan aranarak ölümle tehdit edildi.

Türkiyeli olduğu anlaşılan ve Türkçe konuşan şahıs telefonda, Erdoğdu’ya küfür ve ağır hakaretlerde ettikten sonra ölümle tehdit ederek telefonu kapattı.

Tehdit gelen numara arandığında ise İngilizce, “Aradığınız numara geçici bir süre servis dışıdır” mesajı duyuluyor.

Daha önce de Rusya’dan telefonla aranarak ölüm tehdidi alan Erdoğdu, arayan numaralara kişilere ilişkin bir bilgiye ulaşamamıştı.

En son Mayıs ayında Türkiye’nin Libya’daki askeri operasyonları ile ilgili yaptığı bir nedeniyle, Gürcistan’a kayıtlı bir telefondan aranarak ölümle tehdit edilmişti. Gürcistan polisi ölüm tehdidinin yapıldığı telefon numarasını (+99 559 369-53-53) araştırmış ancak arayan şahıslara ulaşamamıştı.

Hem Gürcistan hem de Rusya’dan arayan kişilerin numarasının “53-53” ile bitmesi arayan kişiler arasında bir bağlantı olduğu şüphesini uyandırdı.

Yurtışındaki Türklerin telefon numarası seçerken bazen memleketlerinin plakasını tercih ediyor. Böyle bir şey olması halinde arayan kişi Rize plakası “53” ile mesaj vermiş oldu.

2018’de yoğun şekilde ölüm tehditleri alan gazeteci özelikle Ukrayna’daki Türklerden gelen ölüm tehditleri akabinde Ukrayna medyasında vasiyetini yayınlamış ve ölmekten korkmadığını açıklamıştı.

Türkiye’den resmi ziyaretler öncesinde ise evinin önündeki otomobilin camı kırılmış ve otomobili karıştırılmıştı.

Erdoğdu en son Ukrayna’nın önde gelen haber portallarından Strana’nın muhabiri Aleksander Sibirtsev’in  yüz yüze Bozkır ile yaptığı röportaj haberleştirmişti.

Bozkır’ın röportajını okumak için tıklayınız.

Eski ÖKK’cı Yüzbaşı Bozkır, Türkiye’nin yasadışı silah ticaretini Ukrayna basınına anlattı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]