Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mevsimin ilk karının yağdığı Kıyiv’de bir gecede 50 trafik kazası

Kış lastiği taktırmayanlar yağan kar ile kazaya karıştı.

Ukayna’nın başkenti Kıyiv’de mevsimin ilk karının yağdığı gece dün 50 trafik kazası meydana geldi.

Kıyiv devriye polislerinden edinilen bilgiye göre, 10 kazayla Obolon bölgesi en çok kazanın olduğu bölge olurken, en az kazanın olduğu bölge ise tek kazayla Podil oldu.

Sürücülerden kış lastiğine taktırmaları isteyen trafik polisleri, tüm taşıt kullanıcılarını hava koşullarını dikkate almaya ve trafik kurallarına uymaya çağırdı.

Kış lastiğine son güne bırakanlar lastikçilerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kıyiv Belediyesi, başkentteki kar yağışının toplu taşıma araçlarında aksamaya neden olmadığını belirtti.

Kıyiv’e mevsimin ilk karı 17 Kasım’da düştü

Son yılların en sıcak kışını geçiren Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de mevsimin ilk karı düştü. İkindi vakti hafif şekilde yüzünü gösteren kar etkili olmadı. Karın ıslak ve yer sıcak olduğu için hemen eridi.

Havanın kararması ile birlikte yağmurla karışık kar yağışı yeniden başladı. Kar yağışı kısa bir süre sonra dursa da düşen kar yerleri beyaza bürümeye yetti.

Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’nun Facebook sayfasında, başkentte kar temizleme için 544 ekibin hazır olduğunu bildirdi.

Öte yandan Kıyiv Karayolları, şimdiden köprüleri ve üst geçitleri buzlanmayı önleyici maddeler serpmeye başladı.

Havanın mevsim normallerinin üstünde sıcak olması nedeniyle yağan ilk karın ne kadar yerde kalacağı da belli değil.

Yapılan meteoroloji tahminlerinde bu sene çok kar yağışı beklenmiyor ve kışın normal şartlardan daha yumuşak geçmesi nedeniyle şehir bütçesinde tasarruf etmesi bekleniyor.

Geçen yılki sıcak kış nedeniyle buzlanmayı önleyici malzemelerin çoğunu hala depolarda, Kıyiv’de hâlihazırda 46 bin tondan fazla tuz ve 35 bin tondan fazla kum bulunuyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]