Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
AzeriVideo

VİDEO | Ukrayna’da, Karabağ şehitleri anıldı

Şehitleri anma merasiminde sadaka yemeği de verildi.

Karabağ’da işgalcilere karşı verdikleri savaşta şehit düşenlerin anısına, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki Ar-Rahma Camiinde anma merasimi düzenlendi.

Ar-Rahma Camiinde gerçekleşen Dağlık Karabağ şehitlerini anma merasimi, Kıyiv Azerbaycanlılarının girişimiyle, Ukrayna Türkçe Konuşan ve Doğu Halkları Kültür Merkezi tarafından organize edildi.

Etkinliğe Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim, Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi Elmira Ahundova, işadamları, sanatçılar ve ülkenin çeşitli şehirlerinden gelen Azerbaycan diasporasının temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Müftü Tamim daha sonra hayatını kaybedenler için dua etti.

Merasimde hayırsever işadamı, Oktay Aliyev, Melik Hacıyev de söz alarak vatanı uğrunda canlarını verenleri ihtiram ve dualarla andı.

Anma merasimi münasebetiyle, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade‘nin, Ahmed Tamim adına gönderdiği mesaj da okundu.

Mesajında Azerbaycanlı Müslümanlar adından işgalcilere karşı yapılan mücahâdede kendilerine verdikleri destek ve dayanışma için Ukrayna halkına teşekkür eden Allahşükür Paşazade: “Camilerinde şehitlerimizi anan Ukrayna halkına ve Ukrayna’daki tüm Müslümanlara içten duaları için samimiyetimizle teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı anma merasimi, misafirlere Azerbaycan mutfağından seçme lezzetlerin ikramıyla sona erdi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram kanalı aboneliği:
https://t.me/ukraynahaber

Ukrayna WhatsApp ihbar hattı:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]