Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

Ukrayna’da sandıklar kapandı: Kıyiv’de Kliçko birinci ancak seçim ikinci tura kaldı

Kıyiv'de sandık çıkış anketlerinde Kliçko birinci, ancak seçim ikinci tura kalacak

Ukraynalılar bugün yerel seçim için sandık başına gitti. Sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemleri akşam 20.00’e kadar sürdü.

Sosyoloji grubu “Rating” tarafından yürütülen sandık çıkış anketinin sonuçlarına göre, görevdeki Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’nun diğer belediye başkan adaylarına açık ara fark attı. Ancak aldığı oylar yüzde 50’yi geçmemesi durumunda seçimler ikinci tura kalacak.

Anketlere göre durum:

Vitaliy Kliçko yüzde 47,8

Oleksandr Popov  yüzde 8,6

Serhiy Prıtula yüzde 8,3

İrina Vereşçuk yüzde 8

Oleksiy Kuçerenko yüzde 6,3

Andriy Palçevskiy yüzde 4,5

Anketin hata payının yüzde bir olduğu belirtildi.

PRITULA, İKİNCİ TURA KALACAĞINI SÖYLEDİ

Her yerel seçimde olduğu gibi bu yerel seçimlerde de katılım oldukça düşük oldu. OPORA’ya göre, yerel seçimlere saat 16: 00’da katılım yüzde 27 seviyesinde kaldı.

Ukrayna’da yerel seçimler için oy kullanma işlemi sabah saat 8.00’de başladı. Sandık başına giden Ukraynalılar belediye başkanları, il meclis üyeleri ve muhtarlarını seçmek için oylarını kullandı.

Ukrayna genelindeki yerel seçimlerde Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da sandıklar hiç açılmazken ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde ise Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki yerleşim yerlerinde halk sandık başına gitmedi.

SANDIK ÇIKIŞINDA ZELENSKIY’NİN 5 SORUSU SORULDU

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]