Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’ya 29 Ağustos’dan itibaren bir ay süreyle yabancıların girişi yasaklandı

Ukrayna Hükümeti, bir ay boyunca yabancıların Ukrayna'ya girişine getirilen kısıtlamaları destekledi

Koronavirüs salgının ikinci dalgasını önlemek amacıyla, Ukrayna Kabinesi, 29 Ağustos tarihinden 28 Eylül gecesine kadar ülkeye yabancıların girişine kısıtlama getirdi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov tarafından yapılan açıklamada, belirli kategorilerdeki kişiler haricinde yabancıların ve vatansız kişilerin ülkeye girişi yasaklanacak denildi.

YASAK KİMLER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL?

İçişleri Bakanı Avakov, “Ukrayna topraklarına transit geçen ve iki gün içinde ayrılışını onaylayan belgeleri olan kişiler, Ukrayna eğitim kurumlarında okuyanlar,  Ukrayna Silahlı Kuvvetler’ine hizmet verenler, daimi oturumu olanlar, resmi mülteci statüsünde veya ek korumaya ihtiyacı olan kişiler, yabancı devletlerin diplomatik misyonları ve konsolosluk makamlarının temsilcileri ile aileleri, Ukrayna’da akredite edilmiş resmi uluslararası misyon misyonları ve ailelerinin mensupları veya Ukrayna Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine gelenler; yük araçlarının sürücüleri, uçak ve gemi gibi vasıtaların mürettebat üyeleri, düzenli taşımacılık yapan otobüsler, uçak, gemi ve nehir gemilerinin mürettebat üyeleri, tren ve lokomotif ekiplerinin üyeleri. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin birliklerinin eğitimine katılan veya Savunma Bakanlığı’nın daveti üzerine gelen NATO üyesi devletlerin silahlı kuvvetlerinin ve NATO “Barış için Ortaklık” programına üye devletlerin eğitmenleri, bir refakatçisi ile birlikte kültür kurumlarının davetine gelen kültürel figürler; Ukrayna’da düzenlenen resmi spor müsabakalarına ve beraberindeki şahıslara katılmak için gelenler; nakil için kök hücre taşıyanlar, Ukrayna sağlık tesislerine tedavi için gelen kişiler ve refakatçileri, kültür kurumlarının davetiye ile gelen kişiler dışında yabancı vatandaşların girişi yasak” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]