Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Seçim sonrası artan terör, Kiev’de protesto edildi

Türkiye’de 7 Haziran seçimleri sonrası artan terör olayları Ukrayna’nın başkenti Kiev’de protesto edildi. ‘Teröre hayır’ adıyla düzenlenen yürüyüşe Ukrayna Türk Öğrenci Birliği, Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği, Azerbaycan diasporası, Kırım Tatarları ve Ukrayna Gagauzlar Birliği ile birlikte Ukrayna vatandaşları da destek verdi.

Kiev’in meşhur Hreşçatik Caddesi’nde toplanan yürüyüşcüler, ellerindeki ‘Terörü lanetliyoruz’ pankartı, Türk, Azeri, Kırım ve Ukrayna bayraklarıyla bağımsızlık meydanına yürüdü. Burada Ukrayna ve Türkiye milli marşlarını okuyan katılımcılar terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eyleme katılanlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Kahrolsun PKK” sloganları attı.

Eylemde söz alan Türk işadamı İsmail Hacıoğlu, “İçimizdeki hainler, kansız şerefsizler bizleri birbirimize kırdırarak kendi çıkarlarına hizmet ettiriyorlar.” diye konuştu.

Ukraynalı bir bayanın da Türkçe şiir okuduğu etkinlikte Ukrayna Gagauzlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tudora Arnaut kendilerinin her zaman Türkiye insanını desteklediklerini söyledi.

Kiev’in çöplüğünü enerjiye dönüştüren santralleri incelemek için gelen Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman da tesadüf eseri gördükleri eyleme katılarak destek verdi. Eylemin sonunda tekrar İstiklal Marşını okuyan gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

“ELHAMDÜLİLLAH CHP’LİYİZ”

Eyleme beraberindeki diğer CHPli belediye başkanları ile birlikte katılan ve burada bir konuşma yapan Vefa Salman, “Üç gündür buradaydık tesadüf. Dün Yalova milletvekili Muharrem İnce de bizle beraberdi. Onu Türkiye’ye gönderdik. Keşke kalabilseydi. Arkadaşım Yalova Çınarcık Belediye Başkanı (Avni Kurt) ben Yalova Belediye başkanıyım ikimiz de Elhamdülillah Cumhuriyet Halk Parti’liyiz. Bunu söylemekten büyük gurur duyuyorum. Buradaki işlerinize Allah kolaylık versin. Hepinizden Allah razı olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun. Hepinizi canı gönülden öpüyorum saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sağ olun, var olun.” diye konuştu..

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan)
açıklamada bulunan Vefa Salman, “Ülkemizde durum iyi gitmiyor. Gün geçmiyor ki vatan evlatlarının şehit haberini alıp sarsılmayalım. Bir evlat kolay yetişmiyor. Bir Türk polisi kolay yetişmiyor. Türk askeri kolay yetişmiyor. Türk subayı çok çok zor yetişiyor. Benim için çok çok önemli çünkü ben hayatta bir evladı olup o evladını trafik kazasında kaybetmiş insanım. Her şehit haberi aldığımda benim ciğerim yüreğim iki kez yanıyor. Artık bu dayanılmaz hale geldi gün geçmesin ki televizyondan asker şehit haberi almayalım artık yeter bu son bulsun. Tabi ki genel seçimlerde Haziranda çıkan tablo olayları bu hale getirdi. Bu kesinlikle bilinmesi gereken bir gerçek 1 Kasım’da tekrar Türkiye sandığa gidiyor. Diliyorum Allah’dan çıkan sonucu herkes kabul eder terör son bulur. Artık şehit haberi almayalım yeter artık.” şeklinde konuştu.

Kiev şehir yönetiminden yürüyüş için gereken izinlerin Kiev Azerbaycanlılar Derneği’nin yardımıyla alındığı bildirildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]