Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kıyiv’de asılsız ihbar hükümlüsü bu defa da ABD ve Türk elçilikleri için bomba ihbarı yaptı

Asılsız bomba ihbarı yapan Ermeni 6 yıl hapis cezası alabilir.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bölge savcılığı, 46 yaşındaki bir Ermenistan vatandaşını, Ukrayna’daki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Türkiye elçiliklerine asılsız bomba ihbarı yaptığı gerekçesiyle yakalandı.

1 Ağustos 2020 Cumartesi günü fail, kendi cep telefonundan 102 (polis ihbar) hattından iki ihbarda bulunarak ABD ve Türkiye elçilikleri binalarında asılsız bomba olduğu bilgisini verdi.

İhbarı değerlendiren kolluk kuvvetleri elçilik binalarında patlayıcı veya bomba bulunmadığını ihbarın asılsız olduğunu tespit etti.

Asılsız ihbarda bulunan Ermenistan vatandaşı yapılan soruşturma akabinde gözaltına alındı.

Ukrayna Ceza Kanununa göre asılsız ihbarda bulunan 46 yaşındaki Ermenistan vatandaşı 6 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Gözaltına alınan şahsın hiçbir yerde çalışmadığını ve hiçbir yerde kayıtlı olmadığı açıklandı. Ek olarak, edinilen bilgiye göre 2018’de benzer bir suçtan hüküm giydiği ancak cezasının ertelediğini belirtildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]