Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Hacıların şehrine gelmesine karşı çıkan belediye başkanı Cumhurbaşkanının kapısında yattı

Uman Belediye Başkanı, Hasidik Yahudi cemaatinin şehre hacı olmak için gelişine tepki olarak Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin kapısında yattı.

Koronavirüs salgınınından endişelenen Uman Belediye Başkanı Oleksandr Tsebriy, 17-18 Ağustos gecesini Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin kapısında geçirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenkıy’den Hasidik Yahudilerin Roş Aşana’yı kutlamak için şehre girmesine izin vermemesini talep ederek görüşmeye gelen ancak görüşmeyi başaramayan Belediye Başkanı Tserbiy, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin önünde uyku tulumunda sabahladı.

Tserbiy, karantina döneminde Uman’a, “kırmızı” (koronavirüsün sık görüldüğü ülkeler) bölgelerden yabancıların gelişine karşı çıkıyor.

Belediye başkanına göre, yasaklara rağmen şehre yaklaşık 300-400 Hasidik hacı geldi.

Cumhurbaşkanı ile görüşemediği için Tsebriy bir gece köşkün kapısında yattı.

Sabah ise istediğini aldı Ukrayna Bakanlar Kurulu, İsrail ile birlikte hacı olmak için Ukrayna’ya covid-19 nedeniyle seyahat edilmemesine ilişkin uyarı yayınladı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]