Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Otomobil

AB istedi Ukrayna’da araç muayene yeninden başlıyor

Ukrayna’da genellikle rüşvet verilerek yapılan yıllık araç muayene işlemleri yeninden başlayacak.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, Ukrayna Parlamentosu’na araç muayene ilgili bir yasa tasarısı hazırlayacak.

Ukrayna Altyapı Bakan Bakan Vladıslav Krıkliy ile Avrupa Birliği (AB)’nin Ukrayna Büyükelçisi Matti Maasikas arasında gerçekleşen görüşme sonrasında ülke genelinde araç muayene işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda mutabakata varıldı.

Bakan Krıkliy, daha önce Ukrayna’da tüm otomobiller için iptal edilen zorunlu teknik denetimin yeninde başlamasının AB ile ortaklık anlaşmasının şartlarından biri olduğunu söyledi.

Ancak daha önce parlamentoya getirilen ilgili yasa tasarısı, AB temsilcilerinin potansiyel olarak yolsuzluğa sebep olacağı için uygun değildi. Bakan Krıkliy, AB’ye yeni düzenlemede rüşvet yolsuzluğa imkan vermeyecek şekilde olacağına dair söz verdi.

Ülke çapında araç muayene işlemlerini düzenleyecek yasa tasarısına polisin dahil edilememesi ve özellikle tekelleşme olmayacağı ifade edildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]