Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Tarım ülkesi Ukrayna’da nihayet “Tarım Bakanlığı” kurulacak

Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki “tarım” ayrı bir bakanlık olacak

Dünyanın önde gelen tarım ülkesi Ukrayna’da tarım bakanlığının kurulması planlanıyor.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, ayrı bir tarım bakanlığının kurulabileceğini duyurdu.

Interfax-Ukrayna’ya verdiği mülakatta, Şmıhal, tarım bakanlığının kurulmasıyla tarım sektörü daha da güçleneceğini söyledi.

Başbakan Şmıhal, “Bu hususta birkaç fikrimiz var. Birincisi, tarım sektörünü Ekonomi Bakanlığı bünyesinden çıkarıp ayrı bir bakanlığa dönüştürme görüşü. Fikir düzeyinde bu var, bu konuda Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

Tarım bakanlığının kurulmasının endüstriyel gelişme getireceği savunan Şmıhal, tarım bakanlığının kurulması istişarelerinde başbakan yardımcısına ayrı bir görev alanı oluşturmak, Ekonomi Bakanlığı’na güçlü bir yardımcı atamak gibi konuların da ele alındığını ifade etti.

Öte yandan Başbakan Şmıhal, Sanayi Politikası ve Devlet Savunma Siparişleri bakanlığını da oluşturmayı düşündüklerini ifade etti.

ÜLKEDE ÜÇ BAKANLIKTA BAKAN YOK
Tarım ve sanayi bakanlığının kurulmasının konuşulduğu Ukrayna’da üç bakanlıkta bakan yok vekâleten yürütülüyor işler.

İşte bakansız bakanlıklar şöyle; Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, Ukrayna Enerji ve Çevre Koruma Bakanlığı ve Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]