Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

Ukrayna Müslümanları koronavirüse karşı tedbirlerini alarak bayram namazını kıldı

Ukrayna’da Müslümanlar arasında koronavirüs vakası görülmedi.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki Ar-Rahma camisinde Ramazan Bayramı namazı koronavirüs ile mücadele tedbirleri alınarak Ar-Rahma Camii’nde cemaatle kılındı.

Ar-Rahma camisinin avlusunda açık havada kılınan namaz öncesinde camiye maskesiz gelen cemaate maske dağıtıldı ve girişte cemaatin derecesi ölçüldü.

Namaz, olası hastalık riskini azaltmak 10 metreye bir kişi düşecek şekilde açık havada gerçekleştirildi. Bayram Namazını kıldıran Ukrayna Müftüsü Ahmet Tamim, hutbede fitrenin önemine vurgu yaptı.

MÜSLÜMANLARA BULAŞMADI
Ukrayna’da 24 Mayıs itibariyle tespit edilen 20 bin 986 vaka arasında tek bir Müslüman bile olmadığı belirtildi.

Ar Rahma Cami basın sözcüsü Katerina Yurçenko, Ukrayna Müslümanları arasında koronavirüs vakasının görülmediğini bildirdi.

Katerina Yurçenko, “Ramazan ayında her gece, bu korkunç salgının sona ermesi için dua ettik. Bütün ayı olağandışı bir şekilde geçirdik, büyük gruplar halinde ve büyük ölçekli iftarlar, teravih namazı için toplanmadık. İnananlar en azından kısmen Ramazan atmosferini hissedebilmeleri için çevrimiçi derslere, yayınlara büyük önem verildi. Ramazan Bayramı’nda ise Müslümanlar bayram namazı için toplanabildi. Sevdiklerini ve arkadaşlarını uzun zamandır görmedikleriyle şahsen selamlaşma imkanı buldu şükürler olsun. Ukrayna Müslümanların Manevi İdaresi (DUMU) yönetimi, koronavirüs yayılması karşı tedbirleri dikkate alarak, gerekli tüm koşulları oluşturdu” dedi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]