Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Dev hava yolu şirketi 20 bin personel çıkarıyor

İşten çıkarmalar için tarih 7 Haziran olarak belirlendi.

Kanada’nın en büyük hava yolu şirketi Air Canada 20 bin personelini işten çıkaracağını açıkladı. Toplam 38 bin personeli bulunan şirket, Covid-19 salgınını karara gerekçe olarak gösterdi.

İşten çıkarmalar için tarih 7 Haziran olarak belirlendi.

Hava yolu şirketi, salgın yüzünden getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle tarifeli uçuşlarını yüzde 95 azaltmak durumunda kalırken, eski uçuş sıklığına yakın zamanda dönülmesinin zor olacağını belirtti. Yalnızca beş uluslararaası havaalanına uçuş gerçekleştiren şirket 200 uçağını beklemede tutuyor.

Bu dönemin 11 Eylül saldırılarından ve 2008 mali krizinden bile daha kötü olduğunu kaydeden şirketin tepe yöneticisi Calin Rovinescu yaşananları ticari havacılığın en karanlık dönemi olarak niteledi.

Şirket mart ayında maliyetleri azaltmak amacıyla personelinin yarısının işine son verileceğini açıklamış, nisan ayında hükümetin destek programı ile 16 bin 500 personeli yeniden işe almıştı.

Air Canada yılın ilk çeyreğinde 1,05 milyar Kanada Doları (yaklaşık 5 milyar Türk Lirası) kaybettiğini açıkladı. Şirket bir yıl önce, 2019 yılının aynı döneminde 345 milyon Kanada Doları kar etmişti.

Kaynak: ArtıGerçek

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]