Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna istihbaratının tepesine sızan Moskof ajanı General Şaytanov derdest edildi

Ukrayna içerisindeki Kremlin casuslarını temizliyor.

Ukrayna Güvenlik Sevisi (SBU) Özel Operasyonlar Merkezi “A” eski başkanı General Valeriy Şaytanov, Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) ajanlık yapmak suçundan gözaltına alındı.

SBU karşı istihbaratı önleme faaliyetleri çerçevesinde üst düzey bir FSB ajanına ses getiren bir operasyon gerçekleştirdi.

Ülkesine ihanet ve terörist eylemler şüphelisi SBU Generali Valeriy Şaytanov 14 Nisan’da gözaltına alındı.

Şaytanov, Rus istihbaratının talebi üzerine Çeçen asıllı tanınmış bir gönüllü olan Adam Osmayev’in suikastını planladığı tespit edildi.

SBU, Şaytanov’un, FSB’ye çalışan bir ajan olduğunu ispat etmek için yeterli kanıt topladı. Ses ve video kayıtları da dâhil olmak üzere yeterli delil elde eden birimleri harekete geçti.

“KARŞI İSTİHBARAT VE ULUSAL GÜVENLİK KONULARINA ODAKLANIYORUZ”

Operasyonu değerlendiren SBU Başkanı İvan Bakanov, “Ne yazık ki, Onur Devrimi’nden sonra general rütbesi alan ve görevi Ukrayna’yı savunmak olan kişi aslında ülkesine karşı çalıştı. Karmaşık, uzun süreli, çok seviyeli bir özel operasyon gerçekleştirdik. SBU’yu sadece daha verimli hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda temizliyoruz.. Karşı istihbarat ve ulusal güvenlik konularına odaklanıyoruz. Hangi pozisyonda olduklarına bakılmaksızın ülkeyi savunmaya ve hainleri tespit etmeye devam edeceğiz ” dedi.

SBU Başkanı İvan Bakanov

Dava dosyasına göre, Ukrayna Güvenlik Hizmetinin Özel Operasyon Merkezi “A”nın eski başkanlarından Valeriy Şaytanov aslında, FSB ajanı Albay Igor Yegorov ile takma adı “Bobil” olan bir ajan ile bağlantı içindeydi.

Yapılan açıklamada, General Şaytanov, 200 bin dolar ve Rusya Federasyonu vatandaşlığı karşılığında, FSB ajanları tarafından 30 Ekim 2017 tarihinde Kıyiv Bölgesi’nde pusuya düşürülerek şehit edilen Çeçen mücahit Amina Okuyeva’nın kocası Adam Osmayev’in suikastının planını yapıyordu.

Şaytanov, düzenlenecek bu suikast sonucunda Rusya’dan 200.000 dolar ve kıdem alacaktı. Hala Kıyiv’de yaşayan Adam Osmayev, öldürülen Amina Okuyeva ile birlikte Ramazan Kadırov’a muhalif, Ukrayna’nın doğusunu işgal eden Ruslara karşı gönüllü savaşan ve Cevher Dudayev Uluslararası Barış Gücü’nün kurucularındandı.

MOSKOF İSTİHBARATI İÇİN AJAN DEVŞİRİYORDU

Rus istihbaratının karşı istihbarat Operasyonları Bölümü 1’in bir çalışanı olduğu tespit edilen Şaytanov, Ukrayna topraklarında terörist eylemler ve iç karışıklık yürütmeyi planladığına dair kesin delillere ulaşıldı.

Şaytanov’un bağlantıları, Fransa, Almanya ve Hırvatistan’da takip edildi.

Bununla birlikte Şaytanov’un, Rusya tarafına; işgal altındaki bölgelerde terörle mücadele alanında çalışanların yürüttüğü gizli operasyonların bilgileri, ulusal güvenlik ile savunma alanındaki ulusal uluslararası işbirliğinin detayları, SBU’nun karşı istihbarat departmanında çalışan Özel Operasyonlar Merkezi “A” ajanlarının bilgilerini sızdırdı.

Şaytanov ayrıca, FSB’ye çalışmak üzere Ukrayna istihbarat teşkilatının kıdemli memurlarının seçilmesi, incelenmesi ve işe alınması görevini de yürütüyordu.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]