Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna tarım arazilerinin özelleştirmek istiyor

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov tarım reformları çerçevesinde arazilerin mülkiyet sorunlarının gözden geçirilerek devlete ait arazilerin özelleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hububat ambarı olan Ukrayna son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesi ülkede tartışma konusu oldu.

Konuyu değerlendiren Başbakan Azarov, “Ukrayna şu an öyle bir hale geldi ki tarım ve hayvancılık ürünlerinde kendi kendine yetemez oldu. Daha 20 sene önce hiç kimsenin aklına gelmezdi ki Ukrayna gibi bir ülke et ithalat edecek. Ziraattaki ciddi sıkıntı bizim güvenliğimizi tehlikeye atıyor” dedi.

Başbakan Azarov, Ukrayna’nın mevcut kısır döngüden çıkmak için acilen ziraata yatırım yapması gerektiğini ve toprağa karşı bakışın da değişmesinin ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Devletin elindeki geniş tarım arazilerin özelleştirilmesine kapı aralayan Azarov; “Ziraatta verimliliği yükseltmek için ne yapabiliriz sorusuna şu cevabı verebilirim: ciddi yatırımlara ihtiyaç var ve en önemlisi sahiplik duygusunun gelişmesi gerekiyor. İnsanların toprağı sahiplenme duygusunu geliştirmeliyiz” diye konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]