Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İran ordusu, yeni yıla tatbikatla girdi

Basra Körfezi’nde tansiyonu kontrollü olarak yükselten İran, Velayet-90 adlı tatbikatı sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan ve 10 gün sürecek tatbikat sırasında dün uzun menzilli füze denemesi yapıldığı açıklamasını düzelten İran, denemenin önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

İranlı yetkililer, tatbikatın amacının tüm bölgede kalıcı barış ve güvenliği sağlamak, İran donanmasının güç ve kapasitesini göstererek bölgede yabancı güçlere ihtiyaç duyulmadığını ortaya koymak olduğunu belirtiyor. İran’ın tatbikat yaptığı Basra Körfezi’nde bir Amerikan savaş gemisi de bulunuyor.

İran’dan ayrıca, daha önce yaptığı Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidinin ardından da tansiyonu düşüren açıklamalar geldi. Avrupa Birliği ile nükleer müzakerelere devam etmeye hazır olduğu mesajını veren İran, Batılı güçlerin hamlelerini kollayarak karşı adımlar atmayı sürdürüyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]