Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasına rastlandığını açıkladı. Koca, zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkılmamasını istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tükiye’de ilk koronavirüs vakasının teyit edildiğini bildirdi. Akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi bulunan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını açıklayan Koca, “Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır” dedi.

Vatandaşlardan zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmamalarını isteyen Sağlık Bakanı, Bakanlıkça bildirilen koronavirüsten korunma yollarına mutlaka uyulmasını istedi. Koca, Türkiye’nin koronavirüse karşı hazırlıklarını yaptığını belirterek “Bakanlığımız, tüm birimleriyle devletimiz koronavirüsle mücadelesini planladı. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı, bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir” diye konuştu.

Bakan Koca, “Bir hasta topyekun risk değildir. Karantinaya alınmış bir hasta toplumu tehdit edemez. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal mücadele vereceğiz. Risk somut, tedbirler basittir. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 gün ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir” dedi.

“Avrupa’yı riskli görmüyorduk”

Koca: “Bu süreçte dışarıdan bu enfeksiyonun geleceğini ya da gelmiş olduğunu söylüyoruz. Daha önce biz Avrupa’yı riskli görmüyorduk. Çin, İran, Kore, Japonya geçmişi olanları daha çok önemsiyorduk. Ama şimdi bütün dünyada seyahat öyküsü olanlar bizim için şüpheli olmaya başladı. O nedenle vatandaşımızın zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasını öneriyoruz. Yurt dışından gelen sağlık sorunu olmayan vatandaşımızın 14 gün evde kendisini izole etmesini rica ediyoruz. Yurt dışından gelenler, özellikle yaşlılar ve kronik hastalarla temas kurmamalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İŞTE KİMSENİN SORMADIĞI SORULAR?

Virüslü hasta hangi şehirde?

Hangi hastanede?

Hasta hangi ülkeden geldi?

Hangi uçakla geldi?

Uçakta beraber gelen yolcu ve mürettebatla ilgili ne yapıldı?

Havalanında temas ettiği kişiler ne oldu?

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]