Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İstanbul’da bombalı saldırı: 11 ölü, 36 yaralı

İstanbul’da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında polise yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre; yedi polis şehit oldu, dört kişi de hayatını kaybetti. Patlamada ayrıca 3’ü ağır 36 kişi de yaralandı.

Vali Şahin, Beyazıt Vezneciler’de meydana gelen patlamanın olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Şahin incelemelerinin ardından açıklama yaptı.

Şahin, “Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7’si polis, 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. İncelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size gelişmeler oldukça vereceğiz” dedi.

“DETAYLARI DAHA SONRA SİZLERE BİLDİRECEĞİZ”

Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, “Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak” dedi.

Vali Vasip Şahin yaralıların hepsinin hastanelere ulaştığını belirterek, “Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz ” diye konuştu.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor. Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

VALİ ŞAHİN OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt’ta patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Polis, patlamanın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine sadece emniyet ve sağlık ekiplerinin girmesine izin veriliyor.

METRO DURDU

Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonunda hizmet vermiyor.

DRONE GÖRÜNTÜ ALIYOR

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, polis helikopteri de görev yapıyor. Ayrıca olay yerinin üzerinde bir drone görüntü alıyor.

OTELİN KAPALI OLMASI BİLANÇONUN DAHA DA BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ

Saldırının meydana geldiği yerde büyük bir otel de bulunuyordu. Şiddetli patlama metro durağı ve çevresindeki çok sayıda araçta ve işyerinde hasar oluşmasına yol açtı. Patlama noktasına bakan ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiği otelin arka cephesindeki camlar bile kırıldı. Bir süredir kapalı olan Celal Ağa Oteli müşteri de kabul etmiyordu.

CNN TURK – SÖZCÜ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]