Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Magazin

VİDEO | Hindistan’ın Cumhuriyet günü Ukrayna’da coşku ile kutlandı

71. Hindistan Cumhuriyet Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Geceye çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı. Geleneksel kıyafetleriyle resepsiyona katılan Hindistan vatandaşları, renkli görüntüler oluşturdu.

Hindistan’ın Kıyiv Büyükelçisi Partha Satpathy ev sahipliğinde, 71. Hindistan Cumhuriyet Günü resepsiyonu düzenlendi.

Başkent Kıyiv’de Ramada Encore Hotel’de düzenlenen resepsiyona yerli ve yabancı misyon şefleri, bürokratlar, akademisyenler, basın mensupları ve diğer davetliler katıldı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov da Hindistan’ın Cumhuriyet günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Partha Satpathy, resepsiyonda yaptığı konuşmada, güçlü demokratik ilkelere dayanan Hint-Ukrayna dostluğunun temel dinamiklerini anlattı.

Ayrıca Hindistan Hükümeti’nin vatandaşlarına büyüme ve refah sağlamak için dönüştürücü reform programı hakkında konuştu ve 2020 yılı için Ukrayna halkına en iyi dileklerini iletti.

Hindistan barış içerisinde bir arada yaşamaya inanmış ve bu politikayı uluslararası ilişkilerde de uygulamaya gayret ettiğini ifade Partha Satpathy, ülkesinin eğitim, bilim, sağlık, bilişim, yenilenebilir enerji alanlarında büyük ilerleme kat ettiğini belirtti.

Büyükelçi Satpathy sadece konuşmakla kalmayıp Hindistan ve Ukrayna dostluğu için yazdığı bir şarkıyı da söyledi.

HİNT KUMAŞI SERGİLENDİ
Dünyada dillere destan “Bulunmaz Hint Kumaşı” deyimine konu olan Hint Kumaşları sergilendi. Renk ve desenleriyle görenleri hayran bırakan Hint kumaşlarına ilgi yoğundu.

Hindistan’ın tekstil ürünlerinin sergisinin yanı sıra canlı gösterileri ve danslarıyla Hindistan’ın renkli kültürü Kıyiv’de yaşatıldı.

Sivil ve askeri misyon temsilcilerinin sahne alanında çektirdiği aile fotoğrafının ardından davetliler, Hint mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı buldu.
Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]