Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

VİDEO | NYT, Ukrayna uçağının İran’da vurulma anının videosunu yayınladı

New York Times, Ukrayna uçağını İran füzesinin vurduğuna ilişkin görüntüleri yayınladı.

New York Times gazetesi, Tahran’da düşen Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının İran’a ait füzeyle vurulduğunu gösteren görüntüleri elde ettiğini bildirdi.

New York Times’ın haberine göre, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağı Tahran’dan havalandıktan dakikalar sonra İran’a ait bir füzeyle vuruldu. Havada meydana gelen patlama akabinde uçaktan alınan sinyaller kesildi.

Haberde, gazetenin ulaştığı görüntülerde, uçağın Tahran Havalimanı yakınlarında Parand şehri üzerinde İran’a ait bir füzeyle vurulduktan sonra düştüğünün yer aldığı belirtildi.

Füzenin Ukrayna uçağına isabet etmesinin ardından uçakta patlama meydana geldi, uçağın kısa bir süre uçtuktan sonra havalimanına dönüş yaparken alev alarak düştüğü kaydedildi.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan havalanan #PS752 sefer sayılı Boeing 737 tipi yolcu uçağı, önceki sabah kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD medyasına konuşan birçok Amerikalı yetkili, ABD istihbaratının, Tahran-Kıyiv seferini yapan Ukrayna Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının İran tarafından fırlatılan füzelerden biriyle düşürülmüş olduğunu değerlendirdiğini öne sürmüştü.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada istihbaratının elinde Ukrayna uçağının İran’a ait füze ile kazara vurulduğuna dair kanıtlar olduğunu açıklamıştı.

Gelişmelerin detayları…

GÜNCELLENDİ | VİDEO – İran’da, Ukrayna uçağı düştü: 176 ölü

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]