Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Avusturya, Türkiyelilerin vatandaşlıklarını iptal etmeye başladı

AKP'liler Türkiye vatandaşlığından çıkmak için çabalıyor

Avusturya Eyalet İdari Mahkemesi çifte vatandaş oldukları belirlenen Türkiyelilerin Avusturya vatandaşlığının iptali kararını onayladığı bildirildi.

Geçen yıl Türkiye’de yapılan referandum için Avusturya’da oy kullanan Türk vatandaşlarının listesi, Avusturya resmi makamlarının eline geçti. Avusturya makamları, bu listede kimin hem Türkiye vatandaşı hem de Avusturya vatandaşı olduğunun peşine düştü.

Yukarı Avusturya Eyalet Meclisi üyesi aşırı sağcı FPÖ’lü Elmar Podgorschek, incelenen seçmen listesinde 4.000 civarında ‘şüpheli çifte vatandaş’ saptandığını açıkladı.

‘İNCELEMELER SÜRÜYOR’

Bunlardan 50’si hakkında soruşturma başlatıldı ve 6’sının Avusturya vatandaşlığı iptal edildi.

Diğerleri hakkında ise inceleme sürüyor.

Hürriyet’in haberine göre, vatandaşlıkları iptal edilen iki Türk vatandaşı karara Yukarı Avusturya Eyalet İdari Mahkemesi’nde itiraz etti. İtirazı reddeden mahkeme, Avusturya vatandaşlığının iptalini onayladı.

Mahkeme bu kararla diğer çifte vatandaş Türklerin Avusturya vatandaşlıklarının iptali için de yolu açmış oldu. Avusturya yasaları, Türk vatandaşlarının çifte vatandaş olmasına izin vermiyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]