Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in oğlu Ukrayna’nın zenginler listesine girdi

Ukrayna’da yayınlanan Focus Dergisi’nin her yıl açıkladığı ‘En Zengin 200 Ukraynalı’ listesine yeni birçok isim girdi.

Genelde yönetici ve siyasetçilerden oluşan Ukrayna’nın en zenginleri sıralamasında bu yıl Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in büyük oğlu Oleksandr Yanukoviç de eklendi. Focus’un büyük sürpriz olarak nitelediği oğul Yanukoviç, milyarderler liginde yer alamasa da yaklaşık 100 milyon dolarlık serveti ile listede 103. sırayı aldı.

Listenin en tepesinde her zaman olduğu gibi, ‘System Capital Management’ sahibi Tatar asıllı Rinat Ahmetov var. Toplam 18 milyar 659 milyon dolarlık servetin sahibi Ahmetov’un mal varlığı geçen seneye göre 3 milyar dolar daha artmış durumda.

Listenin ikinci basamağında yine Ahmetov’un partnerlerinden, 4 milyar dolar servete sahip, “Smart Holding” ve “Metinvest” sahibi Vadim Novinskiy var.

Üçüncü ve dördüncü sırada Privat Grubu sahipleri İgor Kolomiyskiy ve Gennady Boholübov bulunurken DF Grubu sahibi Dmitriy Firtaş ise beşinci sırada yer aldı.

İlk onda yer alan Ukraynalı zenginler şöyle; Altıncı Ferrexpo sahibi Konstantin Jevago, yedinci “Enerhetiçniy Standart” sahibi Konstantin Hrıhorışın, sekizinci eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma’nın damadı İnterpipe sahibi Viktor Pinçuk, dokuzuncu “İndustrialniy Soyuz Donbasa” sahibi Sergey Taruta, onuncu Donetskstal sahibi bir başka Donetskli Viktor Nusenkis.

Focus dergisine göre “yılın çıkışı” Azovmaş ve Odesa’da çok sayıda Türk işadamının da yerinin bulunduğu ‘7. Km’ pazarının sahibi Bölgeler Partisi Milletvekili Yuriy İvanyuşenko oldu. İktidar partisi milletvekili İvanyuşenko’nun 756 milyon dolar serveti ile yakın zamanda milyarderler kulübüne girmesi bekleniyor.

KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]