Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

İran Krizi: Pentagon Bölgeye 3 Bin Asker Gönderiyor

Twitter’da “İran hiçbir savaşı kazanamadı ama hiçbir müzakereyi de kaybetmedi” mesajını paylaşan Trump, Süleymani’nin de yıllar önce öldürülmesi gerektiğini yazdı.

Amerika Savunma Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları komutanının Irak’ta hava operasyonuyla öldürülmesi sonrası İran’dan yükselen intikam yeminlerine yanıt olarak ek güvenlik önlemleri alınacağını açıkladı. Pentagon, bölgede artan tehditlere karşı, 82. Hava İndirme Tümeni’nden 3 bin askerin bölgeye konuşlandırılacağını bildirdi. ABD, geride bıraktığımız hafta yine aynı birliğe mensup 750 askeri bölgeye sevk etmişti.

İran’ın ikinci askeri ismini Amerika’nın insansız hava aracıyla düzenlediği operasyonda öldürülmesine İran’dan tepkiler sürüyor. İran’ın Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi toplandı. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney başkanlığında toplanan konseyden yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin bölgedeki en büyük stratejik hataya imza attığı ve Süleymani’nin intikamının en sert şekilde alınacağı belirtildi.

Kasım Süleymani’nin ABD hava saldırısında öldürülmesi sonrası Başkan Donald Trump’ın Twitter’da yaptığı “Süleymani çoktan öldürülmeliydi” açıklamasına yanıt İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Aragaçi’den geldi. Aragaçi, Kasım Süleymani’nin IŞİD’i yenme çabalarındaki rolünün Ortadoğu’da çok sayıda hayat kurtardığını, ABD ve Avrupalıların bunu bir gün anlayacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hızlı, güçlü ve kararlı bir şekilde hareket ettiği için ABD Başkan’ı Donald Trump’ı kutladı. ABD’nin kendini savunma hakkı olduğunu belirten Netanyahu, Kasım Süleymani’nin ABD vatandaşları dahil birçok masum kişinin ölümünden sorumlu olduğunu söyledi.

Kasım Süleymani suikastı Orta Doğu’da savaşı tetikler mi?

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]