Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Otomobil

İtalya’da yapılan “yerli” otomobil için ilk sipariş Ukrayna’dan

İtalya’da yapılan ve büyük bir gizlilikle getirilen “Yerli” otomobilin tanıtım törenine katılan Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Andriy Sıbiga, elçilik olarak yerli otomobil siparişi verebileceklerini duyurdu.

İtalya’da tasarlanıp yapılan ve Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde yapılan törenle tanıtılan “yerli” otomobile ilk yurtdışı talep Ukrayna’dan geldi.

Reis Erdoğan tarafından ilk sürüşün yapıldığı otomobilin özellikleri de kamuoyuyla paylaşıldı. İngilizce paneli olan ve tamamen elektrikli olan ve tek şarj ile 500 kilometre gideceği öğrenilen yerli otomobilin tanıtım törenine yoğun ilgi gösterildi.

İtalya’nın 2017’de uluslar arası fuarlarda görücüye çıkardığı, “yerli” otomobilin tanıtım törenine katılan Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andriy Sıbiga, tanıtım töreninin ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Ukraynaca ve Türkçe paylaşım yapan Sıbiga, elçilik olarak yerli otomobil siparişi verebileceklerini açıkladı. Sıbiga mesajında, “#TOGG elektrikli otomobili satın alma fikrinin bana ve meslektaşlarıma ilgi çekici geleceğine inanmamın yanı sıra #TürkiyeninOtomobili’nin elektrikli otomobili sevenler için bir hit olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

https://t.me/ukraynahaber

Erdoğan’ın “yerli” otosu İtalyan tasarımı, Çin iştiraki…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]