Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
OtomobilŞirket

İtalyan Pininfarina yaptığı “yerli” otoyu Türkiye’ye gizlice Ege Ekspres taşıdı

2017’de İtalya’da Pininfarina tarafından yapılan ve birçok uluslar arası fuarda alıcı aranan projeye Türkiye talip oldu.

Reis Erdoğan’ın “Made in Turkey” diye takdim ettiği ve şahsen sürdüğü İtalya Pininfarina tasarlayıp yaptığı sözde “Türkiye’nin Otomobili’ni”, İtalya’dan Türkiye’ye Ege Ekspres taşıdığı ortay çıktı.

Pininfarina tasarımlı otomobilleri, İtalya’dan Türkiye’ye Ege Ekspres’in taşıdığı öğrenildi.

Dünya gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), milli otomobil projesinde lojistik partneri olarak Ege Ekspress’i seçti. Dünyaca ünlü İtalyan şirketi Pininfarina tasarımlı araçlar, yaklaşık 2 hafta önce Çeşme Gümrük Kapsı’ndan büyük bir gizlilik ile Gebze’ye getirildi. Ege Ekspres, TOGG ile yapılan lojistik iş birliğini bugün şirketin Linkedin hesabından duyurarak, “Bu önemli projenin lojistik sürecini yürütmenin haklı gururunu yaşıyor ve dünya lansmanını merakla bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Araçlar Pininfarina atölyesinden getirildi.

DÜNYA, geçen hafta milli otomobilin tasarımını ünlü İtalyan şirket Pininfarina tarafından yapıldığını duyurmuştu. Pininfarina, dünyanın en ünlü ve en büyük otomotiv tasarım şirketlerinden biri. 1930’da kurulan şirket esas olarak ününü Ferrari ve Lambhorgini tasarımları ile kazansa da Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi çok sayıda markaya tasarımlar yapıyor. Milli otomobilin tasarımı için Pininfarina ile iş birliği yapan TOGG yönetimi, araçların İtalya’dan Türkiye’ye taşınması için 65 yıllık geçmişi ile lojistik sektörünün köklü şirketlerinden olan Ege Ekspres ile anlaştı. Uluslararası ve yurt içi karayolu taşımacılığının yanı sıra, intermodal ve deniz taşımacılığı hizmeti de sunan şirketin, Türkiye’nin yanı sıra İtalya Trieste’de ofisi bulunuyor. Filosunda binden fazla aracı bulunan Ege Ekspres, 2 bini aşkın müşteriye hizmet veriyor.

Tanıtıma katılan Erdoğan, bizzat test etti.

İtalya’dan alınan otomobiller için Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş (TOGG); Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell, Zorlu (%19) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (%5) bir araya geldi.

İttifak 25 Haziran 2018’de kurulmuştu.

Telegram:

https://t.me/ukraynahaber

WhatsApp:

Erdoğan’ın “yerli” otosu İtalyan tasarımı, Çin iştiraki…

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]