Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

NATO’dan korkmayan Ukraynalılar üye olmak da istemiyor

Ukrayna’da yapılan bir ankete göre, halkın çoğunluğu NATO’ya üyelik fikrini desteklemiyor.

Aynı şekilde Ukraynalıların büyük bir çoğunluğu NATO’yu tehdit olarak görmediğini söyledi.

DW-Trend tarafından yapılan araştırmanın sonucunda Ukraynalıların yüzde 60’nın NATO üyeliğine karşı olduğunu, halkın sadece yüzde 25’inin NATO’ya entegrasyonu desteklediğini ifade etti.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre ülkenin batısındaki Avrupa’ya sınır bölgelerinde ankete katılan vatandaşların yüzde 51’i NATO üyeliğine ‘evet ‘ve yüzde 32’si ise’ hayır’ dedi.

NATO’nun karşıtları en çok Ukrayna’nın doğusunda Rusya sınırındaki bölgelerde bulunuyor. Buradaki halkın yüzde 75’i Ukrayna’yı NATO üyesi olarak görmek istemiyor ve sadece yüzde 12 gibi bir azınlık NATO’ya karşı değil.

Bununla beraber Ukraynalıların yüzde 69’u ise NATO’yu bir tehdit olarak görmüyor. Sadece yüzde 13’lük bir oran NATO’nun Ukrayna için tehlike arz ettiğini düşünüyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]