Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’den Rus TIR’larına vize freni!

Bugün itibariyle Türkiye’ye giriş yapacak Rus TIR’larına vize şartı getirildi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) girişimleri sonuç verdi, Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberine göre; Rus TIR’larına vize uygulaması başlatıldı. Türk hükümeti 1 Haziran itibariyle Türkiye’ye giriş yapacak Rus TIR’larına vize şartı getirdi.

UND İcra Kurulu Fatih Şener, Türk TIR’larının vizeye rağmen ülkeye giriş yapamadığını, haksız rekabet yaşandığını söyledi.
Yaşanan kriz sonrası Rusya Federasyonu 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarına dolayısıyla Türk sürücülerine vize uygulamaya başlamıştı.

UND, hükümetten Rus TIR’larına vize uygulaması başlatılması talebinde bulunmuştu.

EŞİT KOŞULLARDA ÇALIŞAMIYORLAR

Hükümetin Türk nakliyecilerin talebine olumlu yanıt verdiğini aktaran İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Türk sürücülerine uygulanan uzun bürokratik işlemler sonucu vize şartlarının zorluğu sebebiyle iki ülke taşımacılarının ve sürücülerinin eşit koşullarda çalışamamasının, karşılıklılık esasına aykırı olması ve haksız rekabete neden olması sebebiyle başta Başbakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımız gibi birçok kuruma Rus sürücülerine vize uygulamasının başlatılması talebini ilettik.

Konuyla ilgili olarak Moskova Büyükelçiliğimizden alınan bilgi ve teyide göre Rus sürücülerine 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren vize uygulanmaya başlanacak” diye konuştu.

DÖRT AYDA RUSYA’YA AİT 580 ARAÇ GİRİŞ YAPTI

Rus araçlarının 2016 yılının ilk dört ayında Türkiye’den ihraç yüklü çıkış sayısı 580 adet olarak açıklandı. Ağırlıklı olarak Türkiye’den Rusya’ya otomotiv endüstrisi ürünleri, kimyasal madde ve mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, makine ve aksamları, deri mamulleri, Rusya’dan ise kimyasal maddeler ülkemize taşınıyor.

TÜRK TIR SAYISI: 0

Aynı dönemde Türk TIR’ları Rusya’ya sıfır giriş yaptı. Vize alınmasına rağmen Türk TIR’larının ülkeye hiçbir şekilde alınmadığına vurgu yapan Şener, Rus TIR’larının ise vize alarak Türkiye’ye giriş yapabileceğini, dolayısıyla ortada haksız rekabet olduğunu söyledi. Şener, “Gerek Türk sürücülerine vize uygulanması gerekse de iki ülke ulaştırma bakanlıkları arasında vize sorunu nedeniyle geçiş belgesi teatisi yapılmaması sebebiyle bazı taşımacılar da sürücülerimizin güvenliği, araçlarının uzun süre Rusya’da bekletileceğinden endişeli” dedi.

| SÖZCÜ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]