Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

VİDEO – FOTO GALERİ | Kıyiv’deki eşitlik yürüyüşüne 8 binin üzerinde LGBT katıldı

Kıyiv’de "Onur Haftası" kapsamında düzenlenen LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel, trans, interseks) yürüyüşü yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Ukrayna’daki milliyetçiler ve muhafazakar guruplar eş zamanlı olarak yürüyüş güzergahında aileyi koruma etkinliği gerçekleştirdi. Kolluk kuvvetleri iki gurup arasına etten ve çelikten duvar ördü.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüşe eylemcilerdin sayısının üzerinde kolluk kuvettinin görev yaptığı gözlemlendi.

Geçtiğimiz senelerde Kıyiv’de yapılan LGBT onur yürüyüşlerinde olaylar çıkmıştı.

Avrupa Parlamentosu Üyesi Parlamenter Rebecca Harms yaptığı açıklamada, önceki senelere nazaran daha çok büyükelçinin yürüyüşe destek vermesinin güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Yürüyüşte; Kanada, İsveç, Norveç, ABD, Finlandiya, Almanya gibi batı ülkelerinin elçiliklerinden katılım gerçekleşti

ABD Kıyiv elçisi William B. Taylor da “Eşitlik ve ayrımcılık yapmamaya çabalayan tüm Ukraynalıların yanındayız” diyerek Twitter’den destek veren elçiler içerisinde yer aldı.

Kanada’nın Ukrayna Büyükelçisi Roman Waschuk da yürüyüşçüler arasında görüldü.

Polis, yürüyüş sırasında provokasyon eylemleri planladıkları iddia edilen dokuz kişiyi gözaltına aldıklarını bildirdi. 18 ila 48 yaşları arasında olan suçlular Ukrayna Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 208. maddesi uyarınca gözaltına alındı. Haklarında, ateşli silah veya soğuk silah kullanımı, cana zarar vermek için özel olarak hazırlanmış eşya bulundurmak ve holiganlık gibi suçlardan haklarında ceza davaları açıldı. Üç ila yedi yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları bekleniyor.

Yürüyüş sırasında çok sayıda Ukraynalı genç ise LGBT gurubuna, “Bizim geleneğimiz ailedir” sloganları atarak karşı çıktı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]