Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Silikon maskeyle 80 milyon euro toplayan dolandırıcı Ukrayna’da yakalandı

Silikon maske kullanarak Fransız bakanı taklit eden dolandırıcı 80 milyon euro topladı

Gilbert Chikli isimli bir dolandırıcının, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın silikon maskesini kullanarak, görüntülü telefondan konuştuğu iş adamlarından 80 milyon euro topladığı ortaya çıktı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Ukrayna’da tutuklanan ve Fransa’ya iade edilen zanlı, dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı suçlarından yargılanacak.

2015 yılında Jean-Yves Le Drian’ın Savunma Bakanı olarak görev yaptığı dönemde, maskeyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen Gilbert Chikli’nin kurbanları arasında dünyaca ünlü Chateau Margaux şaraplarının sahibi ile Aga Khan bulunuyor

Tutuklu yargılanan Gilbert Chikli’nin Le Drian’ın silikon maskesini kullanarak Orta Doğu’da esir tutulan Fransız gazeteciler için ödenecek fidyelere iş adamlarından finansal destek istediği ortaya çıktı.

Fransa’nın resmi olarak rehin alınan vatandaşlarına fidye ödemediği için, Le Drian görüntüsünü kullanan dolandırıcının, ödemelerin izinin takip edilememesi için telefonla aradığı işadamlarından bu paranın Çin’deki bir bankaya yatırılmasını istediği tespit edildi.

Dolandırıcının iletişim kurduğu işadamlarının bir bölümü, buna şüpheyle yaklaşık talebi reddetse bile, tuzağa düşünlerin yaptığı ödeme 80 milyon euroyu buldu.

Dolandırıcının, görüntülü telefon görüşmesi sırasında bulunduğu yeri makam odası gibi göstermek için Fransız bayrağı bile koyduğu belirlendi.

Le Drian’ın avukatı Delphine Meillet, Gilbert Chikli ile birlikte suç ortağı olduğunu düşündüğü kişilerin, para sızdırmak amacıyla Skype üzerinden tele-konferans yöntemiyle iş adamlarıyla birlikte Afrika’daki bazı liderler ve din adamlarıyla görüştüklerinin ortaya çıktığını belirterek, “Bir bakanın kimliğini kullanmaya cüret etmişler. Bu hikayedeki her şey olağanüstü üstü.” dedi.

Türkiyeli İşadamı İnan Kıraç’ın da 4.1 milyon Euro  kaptırdığı bildirildi.

Kaynak: EuroNews

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]