Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yunus Erdoğdu

İstanbul’un kurtuluşu için Ukrayna örneği: Her şey güzel olacak

Ukrayna'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülke tarihindeki bir rekor oy oranı ile komedyenlik yapan, Volodımır Zelenskıy cumhurbaşkanı seçildi.

İstanbul, belediye başkanlığı seçimlerine saatler kaldı. Siyasette bir gün de, bir saat de çok uzun süredir.

Bir, tarafta herkesi kucaklayan, Ekrem İmamoğlu var.

Diğer tarafta da; kamu görevine geldiğinde, mal varlığı olmayan, ancak bu görevler süresinde; gemiler, filolar, yatlar, katlar edinen, bırakın ülke sınırlarını, “Panama Papers” gibi uluslararası yolsuzluklarda dahi adı geçen, Binali Yıldırım var.

Binali Yıldırım‘ın arkasında kim var?

AKP’li Reis Recep T. Erdoğan önderliğinde toplanan Cumhur İttifakı yani; Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan, Cüppeli Ahmet, Sedat Peker, Hasan Kaçan, Hayrettin Karaman, Topbaş cemaati, Ensar Vakfı, Ülkü ocakları, Osmanlı Ocakları, Aydınlık Gazetesi, Akit Gazetesi, bir kısım Nurcular, Okçular, cemaatler, havuz medyası, Aktroller ve saz arkadaşları…

Erdoğan diyor ya; “Ahhh ah kadere bak kimler kimlerle beraber…” İşte Türkiye siyasetinin özetidir bu…

Dün sövdüğünü, bugün översin…

Peki bu çamur ittifakı, İmamoğlu için ne diyor: “ABD, Almanya, AB, İsrail, FETÖ, PKK, DHKP-C, Siyonist Yahudi uşağı Suudi ve BAE Veliahtları ile Dahlan adlı hain, Doğu Akdeniz, Ege ve Balkanlar’a yığınak yapanlar, Suriye’deki teröristler… İşte CHP’nin zannettiğimiz aday, aslında bu saydıklarımızın da adayıdır…” diyor.

İtibar etmeyin çünkü, Erdoğan bizzat kendisi, Cumhur İttifakı’nı teröristlerin desteklediğini söyledi.


Akılma, rahmetli Ahmet Kaya‘nın; “Ner’den baksan tutarsızlık. Ner’den baksan ahmakça.” mısraları geliyor.

Türkiye’de, siyasiler her daim iki yüzlü oldu. Hep aynı gemideydiler, aynı merkezden yönetiliyorlardı, o karanlık komuta merkezi ne isterse, “papaz elbisesi” de “imam cübbesi” giyerler.

Bu gören gözler için bu çok açık ve net ortada.

CHP‘nin ana görevi, ana muhalefetlik değil, dış güçlere ısrarla Türkiye‘de demokrasi olduğunu, hukuksuzluk olmadığını göstermek… Bunun için Avrupa Parlamentosu‘nda, “Türkiye’de hukuksuzluk yoktur” diye oy kullanıyor. Türkiye’de adalet için yürüyor…

Şimdi CHP‘nin görevi İstanbul seçimleri üzerinden klasik dış dünyaya demokrasi mesajları vermek…

Bunun bir çok faydası var, mesela bu sayede oteller turistle doluyor yani kazan kazan… Oteldeki turistin umurunda değil ki; Wikipedia Türkçe bloklanmış, EuroNews Türkçe uydudan atılmış…

En fazla iki hafta Türkiye’de kalan turisti; Türk mutfağı, güneş, sahil ve ucuz hizmet ilgilendiriyor… Demokrasi ve refah kendi ülkesinde sınırsız mevcut zaten.

Gelelim Ukrayna örneğine, eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkedeki bütün billboardlara, “bu seçim, benimle Putin arasında” afişleri astırdı, ana söylemi “beka seçimi” oldu ama halkta karşılık görmedi.

Ukrayna halkı da, tıpkı İstanbullular gibi çok farklı kesimlerden oluşuyor. Ancak bütün bu birbirlerine karşı kesimler Zelenskıy’de birleşerek “değişim” dedi.

Zelenskiy, kısa sürede yüzde 73’ün üzerinde oy alırken bütün devlet imkanları elinde olan Poroşenko yüzde 24’dü zar zor geçti. Ukrayna halkı şaibe ya da başka bir şey imkan vermeyecek şekilde açık ara fark atarak sonuçların açıklandığı daha ilk saatte tartışmaları kapattı.

İstanbullular siz de sandıkta İmamoğlu’na en azından bir yüzde 65 destek çıkartın ki, demokrasi adına bir ümit oluşsun… Fark yüksek olursa yukarıda saydığım ittifak üyeleri seslerini çıkartamazlar.

Bu gerçekten hem AKP’lier, hem de Erdoğan için de iyi olacak. Bunu kaybedeni olmayacak İstanbul kazanacak. Böylece herkes nefes alır bir müddet daha…

Öte yandan anketlerin İmamoğlu’nu önde gösterilmesine de aldırış etmeyi, “bitti bu iş” demeyin… Bir seçim, sen oyunu verdiğin ve oyuna sahip çıktığın zaman biter.

ABD, seçimlerini yerinde takip ettim, Clinton taraftarları “anketlerde önde” diye sandığa gitmediği için, seçimi anketlerde geride olan Trump kazandı.

Erdoğan, o kadar çaresiz ki, daha dün methiyeler düzdüğü Fethullah Gülen‘in, kardeşlerini, yeğenlerini, hatta adı Fethullah olan soyadı Gülen olanları bile “makul şüphe” ile hapse attırırken, Kürtlerin oyu için terörist başı Abdullah Öcalan‘ın kardeşine seçim öncesi TRT kanalında Kürtçe propaganda yaptırıyor.

Seçim öncesi; MHP ile PKK’yı, AKP çatısı altında birleştiren isimdir: İmamoğlu.

İstanbul‘da oy veremiyorum ama verseydim İmamoğlu‘na verirdim. Sırf bütün şer şebekesini bir araya getirdiği için, maskelerini düşürdüğü için, onları aynı gemiye bindirdiği için…

İster kazansın, ister kaybetsin… Hiç önemli değil… Keşke vaktinde de Erdoğan‘a oy vereceğime, rahmetli Bülent Ecevit‘e verseydim…

Bazen kaybeden tarafta olmak daha şereflidir.

Yunus Erdoğdu | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]