Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

VİDEO – FOTO GALERİ | Ukrayna Müftülüğü’nün iftarına üst düzey katılım gerçekleşti

Ukrayna Müslümanları Manevi İdaresi (DUMU)'nun iftar daveti Ramazan'da herkesimi bir araya getirdi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Müslümanları İdaresi (DUMU) iftar davetine üst düzey katılım gerçekleşti.

“Mayaçok” restoranındaki davete hükümetin temsilcileri, milletvekilleri, politikacılar, farklı dinlerin temsilcileri, bilim insanları, kültür, eğitim ve medya mensupları katıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Endonezya, Kuveyt, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Irak, Cezayir, Pakistan, Afganistan, Nijerya, Sudan, Lübnan, Libya, Sırbistan ve Slovakya’nın büyükelçileri, diplomatlar ve dış misyon şefleri Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim tarafından karşılandı.

Yapılan konuşmalarda, Ramazan süresince DUMU tarafından verilen iftarlar toplumlar ve kültürlerarası diyalog ve dayanışması için büyük bir fırsat oluşturduğu belirtildi.

Milletvekilleri Yuriy Miroşnıçenko ve Oksana Bilozir de konuklara hitam etti. Konuşmalarda Ukrayna’da bütün dinlerin mensupların herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmadan dini vecibelerini istedikleri şekilde getirdiğine ve dinlerini özgürce yaşadıklarına vurgu yapıldı.

Tamim, davette cumhurbaşkanlığı seçimlerini büyük bir oy oranı farkıyla kazanan Vladimir Zelenskiy‘nin kurduğu “Halkın Hizmetkarı” Partisi Başkanı Dmitriy Razumkov,  Anavatan Partisi Başkanı eski Başbakan Yuliya Timoşenko ile biraraya geldi.

Akşam ezanın okunmasıyla oruçlular su ve hurma ile orucunu açtı. Akşam namazının eda edilmesi akabinde konuklar iftar etti. Davetlilere geleneksel Lübnan mutfağından; etli Lübnan Pilavı, içli köfte, sarma, revani, baklava, gibi lezzetler ikram edildi.

Davetlilere iftar sonrasında hediyelerle Müftü Tamim tarafından uğurlandı.

İftar programına katılamayan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Ukrayna Ulusal Muhafızları Başkan Yardımcısı General Yaroslav Spodar, Tamim’e tebrik mesajı gönderdi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]