Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
MedyaVideo

MİT’in, Ukrayna’dan kaçırdığı Yusuf İnan tahliye edildi

Mahkeme, "FETÖ'nün Medya İmamı" olmakla suçlanan Yusuf İnan hakkında tahliye kararı verdi!

Ukrayna’da MİT operasyonu ile yakalanıp Türkiye’ye kaçırılan ve Türk medyasında “FETÖ’nün Medya İmamı” anılan/yazılan Gazeteci, internet ve sosyal medya uzmanı Yusuf İnan, Ukrayna’nın Nikolayev şehrinde zorla yakalanmış ve daha sonra özel bir şirkete ait uçakla Türkiye’ye kaçırılmıştı.

T.C. İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde görülen davada, Yusuf İnan hakkında tahliye kararı çıktı.

“Oluşturduğu farklı müstear isimlerle faaliyet yürüttüğü” iddia edilen İnan, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan aranıyordu. 16 Temmuz 2018 MİT tarafından Ukrayna’dan yakalanıp Türkiye’ye getirilen basında “FETÖ’nün Medya İmamı” olarak yazılıp çizilen Yusuf İnan’ın 31 Mayıs’ta tahliyesine karar verildiği öğrenildi.

31 Mayıs’ta gerçekleşen duruşma sonunda tahliyesine karar verilen “FETÖ’nün Medya İmamı” olarak anılan Yusuf İnan’ın daimi ikamet ettiği Ukrayna’dan kaçırılıp Türkiye’ye getirilmesi için Başkan Recep T. Erdoğan’ın son seçimlerde büyük bir yenilgi yaşayan dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile özel ikili görüşme yaptığı biliniyordu.

Yurtdışı çıkış yasağı konulmadan tahliyesine karar verilen Yusuf İnan’ın, yeniden daimi oturumu bulunan Ukrayna’ya dönmesi bekleniyor.

ABD, TÜRKİYE RAPORUNA GİRMİŞTİ

Yusuf İnan’ın tahliye kararı, Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı telefon görüşmesinden kısa süre sonraya geldi.

Yusuf İnan, ABD Dışişleri Bakanlığı her yıl yayınladığı ve ülkelere göre insan hakları uygulamaları ve koşullarının incelendiği insan hakları raporuna girmişti.

Her iki ülkenin raporunun ortak konusu ise Türkiye ve Ukrayna’da iki ülke istihbaratının ortaklaşa gerçekleştirdiği gazeteci Yusuf İnan ve işadamı Salih Zeki Yiğit’in kaçırılması oldu.

Ukrayna’da daimi ikamet izni bulunan Türk muhalif gazeteci Yusuf İnan’ın kaçırılması hadisesi geniş yer aldı.
Raporda yurtdışındaki Fethullah Gülen bağlantılı kişilerin yakalanıp Türkiye’ye getirildiği operasyonlar da yer aldı. Raporda şu ifadelere yer verildi:
“Hükümet Fethullah Gülen destekçileri için kullandığı ve ‘FETÖ’ olarak adlandırdığı grubun üyelerini yakalamak için dünya çapında bir çaba başlattı. Temmuz ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 18 ülkede 100’den fazla “FETÖ” üyesinin getirilmesini sağladığını doğruladı. Bazı durumlarda işbirliği yapan hükümetler aranan kişileri normal süreci işletmeden sınırdışı etti. Örneğin Turan ve Meydan Televizyonları iki Türk vatandaşının Şubat ayında gerekli süreçten geçmeden Azerbaycan’dan Türkiye’ye götürüldüğünü bildirdi. Kyivpost.com adlı internet sitesi 16 Temmuz’da yayınladığı haberde 12 ve 15 Temmuz’da MİT’in Ukrayna’dan ‘FETO’ üyesi olduğu iddia edilen iki kişinin getirildiğini ve bir Türk hükümet yetkilisinin Ukrayna güvenlik servisine yardımlarından dolayı teşekkür ettiğini bildirdi.”

Muhabir: Yunus Erdoğdu

MİT’in Ukrayna’dan kaçırdığı Türk gazeteci, ABD’nin Ukrayna ve Türkiye raporuna girdi

MİT’in Ukrayna’dan kaçırdığı Türk gazeteci, ABD’nin Ukrayna ve Türkiye raporuna girdi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]