Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ergani: “Odesa bu yıl Türkiye’den madalya ile dönecek”

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da “Dil ve Kültür Festivali”, şöleni düzenlendi. Festivalde salonun dolu olması ve yüksek katılımdan etkilendiğini ifade eden, Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani ise şunları söyledi: “Bu sıcak ve güzel coşkuyu Odesa’da bizlere yaşattığı için İdeal İnternational şirketi yönetimine ve Meçnikov Üniversitesi’ne samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Hakikaten hem Türkçe hem Ukraynaca çok özel; şarkılar, şiirler dinledik folklor gösterileri izledik. Bu dil festivalinin güzelliği olsa gerek. Odesa bölgesi geçtiğimiz yıl Türkçe olimpiyatlarında Ukrayna’yı temsil etti. İnanıyorum ki bu yıl Ukrayna’yı temsil etmekle kalmayacak ,Türkiye’den bir dereceyle dönecek.” dedi.

Ukrayna genelinde Odesa özelinde Türkiye’ye karşı ilgi alakanın giderek arttığını memnuniyetle izlediğini belirten Hüseyin Ergani, ülkeler arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi sadece resmi kanallardan yürütülmediğini insanlar, eğitim kurumları ve kültürel ilişkilerin son derece önemli olduğunu söyledi.
Bu tür faaliyetleri önemsediklerini ve Türkiye-Ukrayna ilişkilerine çok katkısı olduğuna dikkat çeken Ergani, üst düzey ziyaretlerin yoğun olmasının iyi ilişkilerin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye ve Ukraynalı gençlerin yetenekleriyle süslediği etkinlikte Melek Karaman adlı öğrenci ise “Baharı görmemiş çocuklar” şiiriyle davetlilere duygulu anlar yaşattı. Ukraynalı Anastasiya Doroşenko ise Türk Sanat Müziği’den “Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar” adlı şarkıyı icra etti.

Ukraynalı kızların Türkçe şarkıları en güzel şekilde söylediği gecede geleneksel Ukrayna kıyafetleriyle sahne alan Türkiye vatandaşı ı Zeynep Tekten de Ukraynaca bir halk şarkısıyla Ukraynalıların gönlünde taht kurdu. Tekten’in “Yak u Nas na Ukraini” adlı hareketli şarkısına salondaki Ukraynalılar da eşlik etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]