Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ile Türkiye, savunma ve havacılık alanında işbirliği yapacak

Türkiye ile Ukrayna savunma şirketleri, askeri ve endüstriyel komplekslerde ortak projelere başlama kararı aldı.

Ukrayna Devlet Savunma Endüstrisi işletmesi UkrOboronProm’dan yapılan açıklamada, Ukrayna Güvenlik Konseyi (RNBO) Başkan Yardımcısı Oleg Gladkovskiy başkanlığındaki Ukrayna heyetinin, 8-9 Nisan’da Türkiye’de savunma alanında temaslarda bulunduğu bildirildi.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ile bir araya gelen Oleg Gladkovskiy, işbirliği yapılması alanında mutabakat zabtını imzaladı. Görüşmelerde Ukrayna tarafından; UkrOboronProm şirketi Genel Müdür Yardımcısı Sergey Pinkas ile UkrOboronProm şirketi Dış Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Denis Gurak hazır bulundu.

İki ülke arasında savunma endüstrisini geliştirme amacıyla gerçekleşen görüşmelerde, başta havacılık olmak üzere roket, uçak ve zırhlı araç üretimi alanlarında ortak projeler başlama kararı alındı.

Aleksander Georgiyeviç İvçenka ZMKB “İlerleme” Devlet Kurumu (Zaporoje Makine-Yapı Tasarımı Bürosu) ile TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) müşterek turbojet uçak motoru üretimi konusunda anlaştı.

Bununla birlikte tank üretimi konusunda tecrübeli Ukrayna zırhlı araç şirketleri, Türkiye’nin geliştirmekte olduğu “Altay” ana muharebe projesine katılabilecek. Ayrıca Türk ve Ukrayna savunma şirketleri birlikte zırhlı araçları üretmeyi, geliştirmeyi ve modernize etmeyi hedefliyor.

Türk tarafı, savunma alanında faaliyet gösteren Ukrayna şirketlerine radar, iletişim ve navigasyon sitemlerini geliştirme ve üretme çalışmalarına katılmayı teklifinde bulundu.

 

UkrOboronProm şirketi, 4 Temmuz 2014 tarihinde NATO ülkeleri ile askeri ve endüstriyel komplekslerde işbirliğine gitme kararı almıştı. Şirket, 2014 yılı sonunda yoğun çalışmalar neticesinde 20 ülkenin savunma işletmesiyle ortak çalışma başlattı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]