Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç’in 4 günlük Japonya ziyareti başladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, ‘Euro 2012’ hazırlıklarına daha fazla mali destek almak ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için Japonya’ya gitti.

Yanukoviç ziyaretinin ilk açıklamasında; “Japonya’daki ilk anımızdan itibaren, karşılaştığım konukseverlikten dolayı çok memnuniyet duydum. Bu insanların dostluğunu hissettim. Hayatın hemen her alanında asırlık gelenek ve modernlik ahenkli birleşimine hayran kaldım. Kültür, yaşam, gıda, giyim tarzı her şeyi ile harika bir ülke” dedi.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç’e Japonya ziyaretinde Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko, Kültür Bakanı Mihail Kulinyak, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Andrey Gonçaruk eşlik ediyor.

Yanukoviç’in; Japonya Başbakanı Naoto Kan, Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Takahiro Yokomiçi, Üst Meclisi Başkanı Takeo Nişioka ile görüşmesi bekleniyor. Liderlerin görüşmelerinde Ukrayna ve Japonya’nın geleceğe yönelik ortak faaliyetlerin ve işbirliği konuları ele alınacak.

Yanukoviç’in, Japonya’nın önde gelen işadamları ve Kyoto Üniversitesi öğrencileri ile buluşması bekleniyor.

Japon kredi kuruluşları 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Polonya ile müşterek düzenlemeye hakkını kazanan Ukrayna’ya alt yapı çalışmalarına kredi desteği veriyor.

Uluslararası İlişkiler Japon Bankası (JBIC) 377 milyon dolara mal olacak Uluslararası Borispol Havalimanı “D Terminali” projesi için 167 milyon dolarlık bir kredi vermişti. Ukrayna’nın başkenti Kiev’i dünyaya bağlayan havaalanına Euro 2012 yatırımları kapsamında yapılan “D Terminali” Türk inşaat şirketleri, “Doğuş, Alarko ve YDA” konsorsiyumu tarafından inşaa ediliyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]