Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da saatler ileri alındı

Ukrayna Bakanlar Kurulu kararı gereği saatler 31 Mart 2013 Pazar günü saatler gece 03.00’ten itibaren bir saat ileri alındı.

Yaz saati uygulaması 27 Ekim 2013 Pazar günü 03.00’te saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek. Kış aylarında gün ışığından daha fazla faydalanmak amacını taşıyan uygulama gereği her yıl nisan ayının ilk pazar gününde saatler bir saat ileri, ekim ayının son pazar gününde ise bir saat geri alınmakta.

Saatlerin ileri geri alınıp oynanması ilk olarak 1908 İngiltere’de gerçekleştirildi. Daha sonra bunu kendi ülkelerine taşıyan ülkeler günışığından istifade etmek için Mart ayının son Pazar gününü seçti.

Kiev, Minsk, Helsinki, Vilnius, Riga, Tallinn, Kişinev, Bükreş, Sofya, Atina, İstanbul, Erivan, Bakü ve Tel Aviv aynı zaman diliminde bulunuyor.

Daha önce, Ukraynalı yetkililer saatlerin ileri/geri alınmasını kaldırmaya çalıştı. 2011 yılı Eylül’ünde Verhovna Rada Ukrayna kış saatine geçiş kaldırdı ama bu karar 2011 yılı Ekim ayında yeniden oylandı ve iptal edildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]