Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna’da gündem ayrılıkçı komutan Motorola’nın ölümü

Ukrayna’nın doğusundaki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin (DHC) komutanlardan daha çok ‘Motorola’ kod adıyla anılan Arseniy Pavlov’un ölümü ülkede teröre endişesini arttırdı.

Ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk’te bulunan “Motorola” kod adlı militanların lider kadrosundan Pavlov’un dün yaşadığı apartmanın asansörüne yerleştirilen el yapımı bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

UKRAYNA’DA TERÖR EYLEMLERİNE YOL AÇABİLİR
Askeri uzman Oleg Jdanov “ekspresso.tv” kanalına yaptığı açıklamada Rus özel servisi Motorola kod adlı ayrılıkçı komutanın ölümü akabinde Kiev’in kontrolündeki bölgelerde terör eylemlerinin olabileceğini söyledi.

Oleg Jdanov, ayrılıkçıların Motorola’nın ölümü konusunda Ukrayna’yı suçlayacak bu konuyu kendi çıkarlarına kullanacaklarını ifade etti.

Öte yandan DHC lideri Aleksandr Zaharçenko, Kiev’i Motorola’nın ölümü ile suçlayarak: “Poroşenko ateş kesi bozdu ve bize savaş ilan etti. Şimdi ise bekleyin. Yeter artık yeterince sabrettik.” şeklinde konuştu.

SBU: TERÖR VE PROVOKASYONA FIRSAT VERMEYECEĞİZ
Tehditler üzerine Ukrayna Güvenlik ve İstihbarat (SBU) Servisi Başkan Yardımcısı Aleksandr Tkaçuk “112.Ukrayna” televizyonuna açıklama yaptı.

Aleksandr Tkaçuk, Ukrayna topraklarında provokasyon ve terör eylemlerinin gerçekleşmemesi gerekli bütün tedbirleri alacaklarını ifade etti.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]