Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Poroşenko: Bay Putin, lütfen Ukrayna’dan defol, Putin: Hiçbir yere gitmiyorum

Rusya'nın Ukrayna ordusuna bağlı üç gemiye el koyup 12 mürettebatını tutuklamasının ardından Karadeniz'de sular yeniden ısındı.

Rusya’nın, Ukrayna gemilerine Azak Denizi’nde saldırması ve 6’sı yaralı 24 askerini esir almasını, Amerikalı NBC televizyonuna değerlendiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerekLütfen Ukrayna’dan defol” dedi.

“RUSYA UKRAYNA’YA DENİZDEN SALDIRABİLİR”
Poroşenko ise gemilere el konulmasından iki gün sonra yaptığı açıklamalarda bu olaydan sonra Rusya’nın Ukrayna’ya denizden saldırı gerçekleştirmesinin “mümkün” olduğunu dile getirdi. Poroşenko, Rusya’nın Ukrayna’yı sömürgesi haline getirmek niyetinde olduğunu söyledi. Moskova’nın Ukrayna’nın Avrupa Birliği’nin bir parçası olmasını istemediğini sözlerine ekledi.

“OLAĞANÜSTÜ HALİ ÜLKEMİZİ KORUMAK İÇİN İLAN ETTİK”

Poroşenko neden olağanüstü hal ilan ettiklerine açıklık getirdi. Ukraynalı lider, “birilerine saldırmak için değil ülkemizi korumak için olağanüstü hal ilan ettik.” şeklinde konuştu.

“ABD BİZE NATO ÜYELİĞİNİ SÖZ VERDİ”

Poroşenko, Rusya’yı “korkutabilecek” girişimin NATO üyeliği olduğunu dile getirdi. Ukraynalı lider, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) kendilerine NATO’ya üyelik sözü verdiğinin altını çizdi. “ABD’nin desteğine sahip olduğunuza inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya ise Poroşenko, 90’lı yıllarda nükleer silahlanmadan vazgeçtikleri dönemde uluslararası güçlerden aldıkları güvenlik garantisini hatırlatarak, “Bu ABD’nin uluslararası sorumluluğu.” yanıtını verdi.

PUTİN: HİÇBİR YERE GİTMİYORUM
Rusya’yı 18 yıldır yöneten Putin kendisinden sonra Kremlin’de kimin olacağı ile ilgili bir soruya ise “Nedir bu acele, hiçbir yere gitmiyorum.” şeklinde yanıt verdi. Putin’in Rusya Devlet Başkanlığı süresi 2024 yılında sona erecek.

Kaynak: EuroNews

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]