Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Dünyanın en yetenekli ülkeleri belli oldu: Ukraynalılar, Türklerden daha yetenekli!

Listenin tamamını haberin altındaki linkten PDF olarak orijinal sitesinden indirebilirsiniz...

Dünya en yetenekli ülkeleri açıklanırken, 63 ülkenin katıldığı raporda Ukrayna 48, Türkiye’nin 51’inci sıraya yerleştiği görüldü.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünyanın en yetenekli ülkelerini konu alan araştırmayı inceledi.

PRNet’in International Institute for Management (IMD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgililere göre, Türkiye’nin yetenekli ülkeler sıralamasında 51’inci sıraya yerleştiği görüldü. Türkiye’nin bu sıralamayla Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail gibi ülkelerin gerisinde yer aldığı saptandı.

TÜRKİYE 2014’TEN BERİ DÜŞÜŞTE
Bununla birlikte 2014 yılından sonra Türkiye’de büyük bir düşüş yaşandığı gözlendi. Buna karşın dünyanın en yetenekli işçilerinin İsviçre’de olduğu tespit edilirken, ikinci sırada Danimarka, üçüncü sırada ise Norveç yer aldı. İsviçre’nin ilk sırasına yerleşen listenin son sırasına ise Venezuela yerleşti. Rapor, yatırım, geliştirme ve çekicilik başlıklarında 3 kategoride incelenirken; ülkelerin işgüçleri ve verimlilik gibi başlıkları da değerlendirilen kırımlar arasında yer aldı.

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri belli oldu. 2018 yılı içerisindeki haberler içerisinden yetenek başlığı incelendiğinde, 26 bin 829 haberin yansıma bulduğu tespit edilirken, işçilerle ilgili ise yıl içerisinde 100 binin üzerinde yansıma tespit edildi. İşçiler, daha çok geçim sıkıntısı haberleriyle konuşulurken işçi cinayetleri en çok konuşulan bir diğer başlık olarak dikkat çekti.

UkraynaHaber.com

I M D Wo r l d Ta le n t

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]